Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jihočeský KORIDOR

Jihočeský kraj - Policisté se zapojili do celorepublikové akce na cílem odhalení nelegální migrace a další trestných činů. 

 

Také jihočeští policisté se ve dnech 11. – 12. května 2016 zapojili do celorepublikové akce, pod názvem KORIDOR. Jak jste již mohli číst na republikových stránkách Policie ČR, viz odkaz http://www.policie.cz/clanek/akce-koridor.aspx, cílem akce bylo odhalení nelegální migrace na hranicích se Spolkovou republikou Německo a Rakouskou spolkovou republikou. Kontroly nebyly jen v blízkosti samotných hranic, ale i ve vnitrozemí, v místech zvýšeného pohybu osob, firmách a ubytovacích zařízení.

Za 48 hodin provedlo bezmála 100 příslušníků z řad cizinecké, pořádkové a dopravní policie kontrolu 5864 osob České republiky a občanů států Evropské unie, 1122 osob z takzvaných třetích zemí. Zastavili a zkontrolovali více jak 4800 osobních vozidel, 663 dodávek, 990 nákladních vozidel, 86 autobusů a 25 vlakových souprav a bytové a nebytové prostory k výdělečné činnosti. Policisté zjistili 7 přestupků na úseku zákona č. 326/1999 S., o pobytu cizinců na území České republiky a přestupky na úseku zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tato provinění byla řešena uložením blokové pokuty.

Jedním z méně frekventovaných případů řešili cizinečtí policisté v Dačicích, kde na výzvu k prokázání totožnosti předložil občan (1984) ze západní Evropy občanský průkaz, který byl veden v pátrání (odcizený nebo ztracený) Schengenského informačního systému. Policisté mu doklad zadrželi a vystavili potvrzení. Spisový materiál byl po zpracování odeslán na Policejní prezidium České republiky, odbor mezinárodní policejní spolupráce k dalšímu opatření.

V podobných akcích budeme nadále pokračovat.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

15. května 2016

vytisknout  e-mailem