Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Namrzlá vozovka řidiče překvapila

Strakonice - Nehody se obešly bez vážných zranění. 

Namrzlá vozovky překvapila dnes ráno hned několik řidičů.
V 06:05 hodin nevyrovnal smyk na namrzlé vozovce mezi Dobeví a Kbelnicí řidič vozidla Toyota Carola, s vozidlem vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem. Nehoda se obešla bez zranění, škoda na toyotě se odhaduje na 120 000 korun a 30 000 korun na druhém vozidle zn. Mercedes.
Ve stejnou dobu došlo na stejné komunikaci k havárii vozidla VW. Vzhledem k tomu, že nedošlo ke zranění osob a škoda nepřesáhla 100 000 korun, policisté událost neevidovali jako dopravní nehodu. 
 
V 06:30 hod. přijali policisté oznámení o dopravní nehodě v katastru obce Pražák u Vodňan. Zde řidička vozidla Renault nepřizpůsobila rychlost jízdy a na namrzlé vozovce dostala smyk. Neovladatelný vůz narazil do svodidel, kde se odrazil a havaroval převrácený na střeše mimo komunikaci.  Řidička naštěstí vyvázla s lehkým zraněním. Škoda na vozidle se odhaduje na 70 000 korun.
 
V 06:50 hodin havaroval řidič s vozidlem zn. Opel s přívěsem. Řidič jel od Strakonic na Vodňany, kdy na Podsrpu ve Strakonicích nepřizpůsobil rychlost, na kluzké vozovce dostal smyk, přejel přes celou komunikaci za levou krajnici, kde čelně narazil do zdi u hřbitova. Vůz se od zdi odrazil a skončil v pravém silničním příkopu ve směru své jízdy. Řidič vyvázl s lehkým zraněním.  Škoda na vozidle se odhaduje na 30 000 korun.
 
Ve stejnou dobu se stala dopravní nehoda v ulici Husova ve Strakonicích, kde došlo ke střetu cyklisty s vozidlem. Cyklista při odbočování vlevo do ulice Plánkova dával přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu. Řidič jedoucí za ním však nedodržel bezpečnostní vzdálenost a narazil do jízdního kola. Cyklista po pádu na zem utrpěl lehké zranění.

vytisknout  e-mailem