Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okrádal děti a starší ženy

České Budějovice – V síti českobudějovických kriminalistů uvízl teprve čtrnáctiletý mladík 

Plně profesionální práce českobudějovické kriminálky se opět potvrdila.
Kriminalisté neustále zjišťovali prověřovali veškeré poznatky, vedoucí k osobě možného pachatele, který v Českých Budějovicích okrádal nezletilé děti a starší ženy.
Kolem pachatele se začala stahovat smyčka .
Na základě získaných indicií, popisu možného pachatele a výborné místní znalosti kriminalistů se v těchto dnech podařilo tuto majetkovou trestnou činnost rozkrýt.
Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že teprve 14letý mladík z Českobudějovicka, v době od měsíce března do července letošního roku, se v krajském městě dopustil nejméně v osmi případech krádeže na osobách a v jednom případě krádeže peněž ve firmě. Oběti , na kterých trestnou činnost páchal, byly převážně starší ženy a nezletilé děti. K jejich zranění naštěstí nedošlo. Způsobená škoda se odhaduje na bezmála 80.000 korun.
Mladík je tak důvodně podezřelý z činů jinak trestných krádeže a neoprávněného držení platební karty. Ke svému nezákonnému jednání se doznal.
Vzhledem k nedostatečnosti věku pachatele byl případ kriminalisty včerejšího dne odložen. Trestní stíhání je v takovém případě nepřípustné.

 

vytisknout  e-mailem