Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Spolupráce napříč regiony

Písek - Čimeličtí a břežničtí policisté výborně spolupracovali při pronásledování pachatelů krádeže na benzínce. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Výbornou spolupráci v rámci dvou regionů – Písek a Příbram, uskutečnili policisté obvodního oddělení Čimelice a obvodního oddělení Březnice.
 
Dva muži z jihu Moravy (oba 31 let) se v neděli nad ránem zaměřili na uzamčenou benzínovou čerpací stanici na Vltavoorlicku. Po vniknutí dovnitř, ze schránek za pokladnou, odcizili několik desítek krabiček cigaret různých značek a poté z místa odjížděli motorovým vozidlem. Naštěstí se v blízkosti nacházela policejní hlídka z Čimelic, která oba muže pronásledovala. Pachatelé ujížděli směrem do příbramského okresu, a proto policisté předali operačnímu důstojníku Územního odboru Písek informaci o zajištění spolupráce od policistů z Březnice. Po krátkém pronásledování byli muži zadrženi před Březnicí, kde prohlídkou vozidla muži zákona nalezli věci pocházející z předchozí trestné činnosti. Následně je eskortovali píseckým kriminalistům, kteří provedli neodkladné a neopakovatelné úkony trestního řízení.
 
Oba muži si převzali usnesení o zahájení úkonů trestního stíhání ve věci krádeže.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
21. listopadu 2013  

vytisknout  e-mailem