Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přehled nehodovosti za 31. týden

Jihočeský kraj – V uplynulém týdnu se na jihočeských silnicích neumíralo, méně bylo i řidičů pod vlivem alkoholu. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Uplynulý týden od 28. července do 3. srpna byl po dlouhé době týdnem, ve kterém nezemřel na jihočeských silnicích žádný člověk. Stalo se celkem 72 
společné logo.png
 dopravních nehod. Tři osoby byly těžce zraněny, pětačtyřicet osob lehce. Co se týče podnapilých řidičů, pak statistiky uvádí, že každá osmnáctá nehoda byla zaviněna opilým řidičem. Oproti jiným týdnům, kdy průměrně každá desátá nehoda bývá zaviněna řidičem pod vlivem alkoholu, se jedná o mírné zlepšení. Při nehodách v uplynulém týdnu vznikla škoda za více než čtyři miliony korun. Nejvíce nehod se stalo na Českobudějovicku, celkem 23, pak následovalo Jindřichohradecko s 10 dopravními nehodami.
 
Přesto, že nikdo nezemřel, stalo se několik vážných dopravních nehod. V úterý 29. července havaroval řidič motocyklu značky Derbi a to mezi obcemi Milejovice a Střítež na Strakonicku. Řidič motocyklu jel příliš rychle, když v protisměru spatřil jedoucí traktor. Začal prudce brzdit a dostal smyk. Nepodařilo se mu ho vyrovnat a upadl i s motocyklem na vozovku. Motocykl pak skončil pod koly traktoru. Motorkář utrpěl těžká zranění a byl letecky převezen do českobudějovické nemocnice. Měl obrovské štěstí, že nehodu přežil.
 
Hned ve čtvrtek se stala další vážná nehoda, při které byl těžce zraněn řidič nákladního vozu. Pravděpodobným viníkem nehody však byl řidič vozidla značky BMW, který jel po rovném úseku nedaleko obce Dobev na Strakonicku. Nejspíš se nevěnoval řízení, přejel do protisměru a narazil do protijedoucího nákladního vozu, který se ještě na poslední chvíli snažil srážce zabránit. Úhybným manévrem však sjel do příkopu a narazil do stromu. V kabině zůstal zaklíněn a museli ho vyprošťovat hasiči. Skončil s těžkým zraněním v českobudějovické nemocnici. Přesné okolnosti této nehody jsou nadále v šetření.
 
Policisté v rámci kampaně „Zastav jízdu smrti“ budou provádět na všech okresech v kraji důsledné kontroly řidičů. Buďte proto na svých cestách opatrní, aby podobné „optimistické“ statistiky byly čím dál častější.
Logo ZASTAV JÍZDU SMRTILogo ZASTAV JÍZDU SMRTI
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
4. srpna 2014
Odkazy do noveho okna

Strakonicko TZ cyklista 1

Strakonicko TZ cyklista 1 

Detailní náhled

Strakonicko TZ cyklista 2

Strakonicko TZ cyklista 2 

Detailní náhled

Strakonicko TZ řidič NA 2

Strakonicko TZ řidič NA 2 

Detailní náhled

Strakonicko TZ řidič NA

Strakonicko TZ řidič NA 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem