Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Obviněno pět dealerů

Tábor – Distribuce omamných a psychotropních látek. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V závěru uplynulého týdne dokončili policisté na Táborsku rozsáhlou realizaci, při které odhalili, zadrželi a následně z trestné činnosti obvinili pět mladých mužů ve věku od 18 do 26 let. Ti nedovoleně pěstovali či skupovali rostliny konopí setého, upravovali je pro toxi užití do podoby marihuany a hašiše a drogy následně distribuovali dalším osobám.
Uvedená pětice mužů pocházela z jedné menší obce na Táborsku. Nebyli organizováni jako „zločinecká skupina“, nicméně se znali, o svých aktivitách navzájem věděli a „zboží“ mezi sebou i překupovali. Všichni jsou rovněž uživatelé drog a dalším prodejem marihuany a hašiše získávali finanční prostředky pro uspokojení své závislosti. Drogy šířili mezi své vrstevníky, zejména pak mezi studenty středních škol, a to nejen na Táborsku. Další distribuci se pak pokusili nasměrovat mezi vojáky, což se jim stalo osudným.
Policisté kriminální služby Vojenské policie hned v prvopočátku jejich aktivity odhalili, rozkryli a své poznatky předali táborským kriminalistům. V rámci závěrečné společné realizace, kdy u všech zadržených byly provedeny domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků, kriminalisté zajistili jak prostředky k úpravě konopí, tak k distribuci připravené zásilky marihuany a hašiše.
Všech pět mladých mužů kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Čeká je soud, kde jsou ohroženi, mimo jiné, až trestem odnětí svobody na dobu až pěti let.
Táborští kriminalisté tak ve spolupráci s kolegy z Vojenské policie zasadili drogovému podsvětí na Táborsku další citelnou ránu. Aktivity policistů však tímto úspěšným počinem v boji proti drogové kriminalitě nekončí. Následné represivní i preventivní kroky do prostředí, kam tito dealeři drogy distribuovali či hodlali distribuovat, budou neprodleně následovat.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
25. února 2015  

 

 

Odkazy do noveho okna

Realizace - drogy - únor 2015 - 01

Realizace - drogy - únor 2015 - 01 

Detailní náhled

Realizace - drogy - únor 2015 - 02

Realizace - drogy - únor 2015 - 02 

Detailní náhled

Realizace - drogy - únor 2015 - 03

Realizace - drogy - únor 2015 - 03 

Detailní náhled

Realizace - drogy - únor 2015 - 04

Realizace - drogy - únor 2015 - 04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem