Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté objasnili jenáct vloupání

Český Krumlov – Dva muži byli zadrženi krátce po vloupání do domu, mají toho však na svědomí více.  

Českokrumlovským policistům se 7. října 2015 kolem půl jedenácté hodiny večerní podařilo zadržet jednoho z pachatelů krádeže krátce po činu, druhého po několika hodinách. Téhož dne krátce před desátou hodinou večerní přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o možném vloupání do jednoho z domů v katastru obce Dolní Třebonín – Štěkře. Oznamovatel dále sdělil, že se na místě stále pohybují dva neznámí muži a vynášejí ze stavení různé věci. Podezřelé osoby byly ze svého nezákonného počínání vyrušeny a utekly směrem do pole, kde se ukryly. Operační důstojník okamžitě vyslal policejní hlídku, která dorazila na místo a vydala se pronásledovat pachatele, kteří se po vyrušení ukryli poblíž domu v poli a následně se dali před policisty na úprk. Jednoho z mužů policisté dopadli nedaleko od místa činu, druhého pak vypátrali po několika hodinách. Z dosavadního šetření vyplývá, že se oba muži (21 a 51 let) po vzájemné dohodě měli vydat krást do jednoho z domů v katastru obce Dolní Třebonín - Štěkře. Po násilném překonání dveří se měli dostat do objektu, který zřejmě celý prohledali. Následně měli z domu odcizit motorovou pilu, zařízení domu a kovový trezor, ve kterém byly zbraně a střelivo. Věci měli nanosit z domu do osobního vozidla tovární značky BMW, které bylo odstavené na okraji vesnice. Tam je také policisté našli, trezor byl nalezen v  blízkosti domu. 
 
Další šetření ukázalo, že oba výtečníci spolu zřejmě nespolupracovali poprvé. Jak doznali, mají mít v období od srpna do října letošního roku na svědomí, ať rukou společnou či samostatně, ještě vloupání do 11 objektů v obcích Velešín, Prostřední Svince, Prostřední Svince - Holkov, Mojné – Černice, Mojné – Skřidla a Štěkře na Českokrumlovsku, na Českobudějovicku v obcích Svatý Jan nad Malší a Římov. Svým protiprávním jednáním měli způsobit škodu za téměř 436 tisíc korun.
 
Kriminalisté oba muže v uplynulých dnech obvinili ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody, nedovolené ozbrojování a poškození cizí věci. Jejich stíhání bude vedeno na svobodě.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr.cz 
11. října 2015

vytisknout  e-mailem