Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrání po osobě - aktualizace

Český Krumlov – Zlatá Koruna – Výzva veřejnosti. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Aktualkizace k 11:30 dne 29. ledna 2016:

Tělo pohřešovaného muže dnes v 11:10 nalezli v řece u elektrárny při pátrací akci potápěči jihočeské zásahové jednotky. Případ policisté nadále prověřují.

+++

Žádáme média a širokou veřejnost o pomoc a spolupráci při pátrání po pohřešované osobě.

Krátce po půl druhé hodině odpolední včerejšího dne (čtvrtku dne 28. ledna 2016) jsme přijali oznámení od občana obce Zlatá Koruna na Českokrumlovsku, který na levém břehu řeky Vltavy v prostoru malé elektrárny zaznamenal pohyb muže, venčícího svého psa. Po malé chvilce si všiml, že se muž již na místě nenachází. Na břehu zůstal pouze jeho pes a na hladině spatřil čepici, patřící uvedenému muži. Na místo se okamžitě dostavily hlídky policistů, kteří ve spolupráci s hasiči zahájili po muži pátrání. Dle dalších zjištěných poznatků by pohřešovaným mužem měl být místní občan (67). Následné policejní pátrání potvrdilo, že se uvedený muž nenachází ve svém bydlišti, ani na dalších obvyklých místech a jeho telefon je nedostupný. Rozsáhlá pátrací akce, která trvala až do večerních hodin, nepřinesla bohužel k nalezení uvedeného muže žádných kladných poznatků. Pátrání tak bude dnešního dne pokračovat, a to s využitím policejních potápěčů a ve spolupráci s příslušníky HZS.

Dle dalších získaných poznatků je velmi pravděpodobné, že muž skutečně spadl do řeky a jeho tělo by se tak mohlo nacházet kdekoliv po proudu řeky Vltavy pod Zlatou Korunou. Žádáme tímto každého, kdo by se v úseku řeky mezi Zlatou korunou a Boršovem nad Vltavou pohyboval a mohl si v toku řeky všimnout čehokoliv, co by připomínalo lidské tělo, aby tuto informaci neprodleně předal policistům cestou linky číslo 158. Děkujeme.          

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

29. ledna 2016

 

 

vytisknout  e-mailem