Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilec v protisměru na dálnici D3 - dopl. FOTA

Tábor – „Naštěstí“ naboural jen do svodidel. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po čtvrté hodině ranní neděle dne 6. září 2020 přijali jihočeští policisté informaci od řidičů, že na přibližně devadesátém kilometru dálnice D3 (Soběslavsko) vidí osobní vozidlo tovární značky VW Passat, které jede směrem na Prahu, ale v jízdních pruzích na České Budějovice. Na místo určení okamžitě vyrazili policisté místně příslušného chotovinského dálničního oddělení, dále pak táborští dopravní policisté a policisté místně přilehlých obvodních oddělení Veselí nad Lužnicí, Soběslavi, Sezimova Ústí a Tábora. Dálnici okamžitě uzavřeli a zkontrolovali uložené úseky. Vozidlo objevili policisté dálničního oddělení na 80. kilometru (Táborsko). Za volantem seděl mladý (27) řidič, očividně pod vlivem alkoholu. Policisté mu opakovanou zkouškou naměřili hodnotu bezmála dvou promile alkoholu v dechu.

Díky malému provozu v časných ranních hodinách žádné auto nenaboural. Zato však dvakrát havaroval do svodidel, a to na 83. a 84. kilometru. Dokázal to jak vpravo, tak vlevo ve směru své jízdy.  Poškozením vozidla a svodidel způsobil, dle prvotního odhadu, souhrnnou škodu ve výši 120 000 korun.

Jeho další cesta povede před soud. Zodpovídat se bude, mimo jiného, zejména z trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník za takovéto jednání stanoví trest odnětí svobody na dobu až tří let.

Pomyslnou „třešničkou na dortu“, s ohledem na závažnější porušení zákona již méně podstatnou, je ta skutečnost, že se na dálnici vydal bez dálniční známky.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

7. září 2020

   

Odkazy do noveho okna

D3 protisměr 02

D3 protisměr 02 

Detailní náhled

D3 protisměr 01

D3 protisměr 01 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem