Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Poškodil osvětlení nadzemní garáže

České Budějovice - Mladík nerespektoval dopravní značení a díky vyššímu vozidlo poškodil světla u nemocnice. 

Dopravní policisté z Územního odboru České Budějovice v minulém týdnu zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí 25 letému mladíku. V prvním únorového týdnu v noční době jel pravděpodobně s užitkovým vozidlem tovární značky Citröen Jumper do prostoru nadzemního parkoviště českobudějovické nemocnice, kde nerespektoval dopravní značení o zákazu vozidel převyšující stanovenou mez a s vozem vyšším jak 2,0 metru, kdy střechou dodávky poškodil stropní osvětlení a kabeláž. Pak z místa ujel, ačkoli byl upozorněn pracovníky ochranky, že způsobil škodu na majetku.

Policisté díky zajištěným kamerám zjistili kdo je provozovatele vozidla a spolupráci s kolegy z Písku mladíka zjistili a v centrálních evidencích prokázali jeho uložený trest zákazu řízení všech motorových vozidel do konce listopadu 2022.

Uvedený „neřidič“ si převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a lze předpokládat, že následně mu soudce okresního soudu určí další trest.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

29. března 2021

Odkazy do noveho okna

Poškození osvětlení při DN 1.

Poškození osvětlení při DN 1. 

Detailní náhled

Poškození osvětlení při DN 2.

Poškození osvětlení při DN 2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem