Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jihočeští kriminalisté zasáhli drogovou scénu

Jihočeský kraj - Muž a dvě ženy distribuovali drogy nejen v našem kraji. 

Jihočeští kriminalisté zahájili v uplynulých týdnech trestní stíhání šedesátiletého muže a dvou žen ve věku šestadvacet a dvaapadesát let. Ženy si z obchodování s drogami udělaly tak trochu rodinný byznys. Zásadní roli v celém „drogovém příběhu“ sehrál starší muž. Trojici viní kriminalisté ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a to dílem samostatně, dílem ve spolupachatelství.

Muž a starší z dvojice žen nejsou na poli trestné činnosti žádnými nováčky. V minulosti již byli za tuto trestnou činnost odsouzeni a potrestáni. Ani výkon trestu je však neodradil od páchání další trestné činnosti a dá se říci, že jakmile se brány věznice otevřou, už vymýšlí, jak svou kriminální kariéru v tichosti obnovit.

Šedesátiletý obviněný dovážel do našeho kraje drogy (pervitin) z hlavního města, dále je přeprodal dvěma obviněným ženám a ty pak s drogami „kšeftovaly“ po svém. Kupce měli stálé i nárazové a to v mnoha okresech nejen v našem kraji. Trestnou činností si trojice přišla na slušné peníze, protože jejich obchod fungoval minimálně celý uplynulý rok.

Obviněného muže se za asistence zásahové jednotky podařilo zadržet v polovině února, když cestoval v autě a drogy u sebe měl. Když zjistil, že ho policie chce zastavit a zadržet, vyhodil z okna vozidla převážený pervitin.  Ani to muži nepomohlo, neboť jej policisté zadrželi a zároveň v bezprostřední blízkosti zajistili zakázanou látku.

Z výslechů obviněných vyplynulo, že jim rukama za dobu obchodování prošly stovky gramů drog a za ně také desítky tisíc korun.

Jihočeští kriminalisté spolu s kolegy z Prachatic učinili trestné činnosti této trojice přítrž a odvedli vynikající práci.

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

10. března 2023

vytisknout  e-mailem