Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jihočeští policisté přivezli z mistrovství zásahových jednotek opět medaili

Jihočeský kraj - Policisté opět dokázali, že ve svém oboru patří k naprosté špičce.  

Pětičlenný tým policistů Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeské kraje, se ve dnech 15 - 18. září 2015 zúčastnil 5. ročníku Mistrovství republiky zásahových jednotek s mezinárodní účastí, které letos pořádalo Krajské ředitelství policie Středočeského kraje. Již popáté policisté dokázali, že ve svém oboru patří k naprosté špičce. Během soutěžního klání absolvovali několik náročných disciplín. V boji o medailové pozice museli dokázat, že jsou ve výborné fyzické, ale i psychické kondici, a že mají smysl pro týmovou práci. První soutěžní den čekaly na policisty tři náročné disciplíny. Absolvovali tzv. střelecký parkur a střelecko - taktické cvičení, jízdu zručnosti a taktické cvičení s vozidlem. Druhý den na policisty čekala "mokrá disciplína", kde museli doplavat k převrácenému raftu, s ním splnit několik soutěžních úkolů této disciplíny, doplout na břeh a poskytnout první pomoc tonoucí osobě. Poté se soutěžící přesunuli k další disciplíně, kde pracovali ve "výškách a nad volnou hloubkou." Na policisty čekalo hned několik úkolů, důležité bylo je rozdělit pro členy týmu, a pak co nejrychleji zvládnout celou disciplínu. I zde je čekala střelba, slaňování a záchrana osoby, která uvízla na laně, a její transport do bezpečí. Poslední soutěžní disciplínou byla náročná překážková dráha. Na soutěžní tým policistů čekala těžká fyzická zkouška, při níž museli prokázat, že jim není cizí běh, ale ani plnění silových úkolů.
 
Policisté Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje se každoročně umisťují na medailových pozicích, ani letos tomu nebylo jinak. V uplynulých ročnících byli třikrát první, jednou třetí a v letošním roce obsadili krásné druhé místo. Nezůstalo však jen u týmového hodnocení. Tři z našeho pětičlenného týmu se v kategorii jednotlivců umístili do sedmého místa. Jeden z příslušníků dokonce na krásné druhé pozici.
 
Každoročně se mistrovství účastní zahraniční kolegové, ani letos tomu nebylo jinak a soutěžního klání se zúčastnili slovenští policisté z tamních zásahových jednotek.
 
Týmu Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje patří velký obdiv a poděkování za reprezentaci práce jihočeské policie. Nutno podotknout, že se na tento závod policisté připravují nejen v práci, ale i mimo ni. Každoročně tak dokazují, že jim na jejich práci velmi záleží a chtějí ji dělat na té nejlepší úrovni.

Napsala: por. Bc. Lenka Krausová

Vyvěsil: por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

21. září 2015

vytisknout  e-mailem