Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jilemničtí policisté mají plné ruce práce

SEMILSKO - Během jedné hodiny zmizely z traktoru dvě autobaterie. Jinde zase někdo pokácel a ukradl stromy. Zloději si odnesli také sudy s pivem. 

Od včerejšího dne šetří Jilemničtí policisté případ krádeže jehličnanů, ke kterému mělo dojít během posledních tří měsíců na jedné parcele v obci Víchová nad Jizerou. Někdo zde pokácel a odcizil 9 vzrostlých stromů. Jednalo se o 8 smrků a 1 modřín. Celková škoda byla stanovena na částku 20 000 korun.
K další události došlo ve čtvrtek 3. září v obci Kruh, která je vzdálena jen několik kilometrů od Víchové nad Jizerou. Tady si někdo vyhlédl speciální vyvážecí traktor, který byl zaparkován na polní cestě v katastru uvedené obce. Zloděj přišel odpoledne mezi půl jednou a půl druhou a u traktoru přeskřípl dva visací zámky na skříních, ze kterých odpojil a ukradl dvě autobaterie značky OPTIMA. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 12 000 korun.
Během víkendu vnikl zatím neznámý lapka za použití hrubé síly do skladu jedné prodejny v ulici Žižkova v Jilemnici. Překonal kovové dveře skladovací klece na zadní rampě, které byly zajištěny visacím zámkem. Následně odcizil 4 desetilitrové soudky dvanáctistupňového piva značky Krakonoš. Způsobená škoda byla vyčíslana na částku 4 100 korun.
Ve všech případech hrozí pachatelům za přečin krádež až dva roky ve vězení.

4. 9. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem