Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jirkovi pomohli středočeští policisté k novému vozíku na sport

KRAJ - Společně se Zdravotní pojišťovnou MV ČR jsme pro Jirku vybrali téměř 160 tisíc korun. 

Koncelm loňského roku jsme na Krajském ředitelství policie Středočeského kraje slavnostně předali Jirkovi šek v celkové výši téměř 160 tisíc korun, pro který si přijel společně se svým trenérem. Částku 123 tisíc korun něj vybrali středočeští policisté a policistky, společně s občanskými zaměstnanci a 35 tisíc korun věnovala Zdravotní pojišťovna MV ČR.

Celý článek naleznete na tomto odkazu.

Jelikož je Jirka vášnivým hráčem rugby, potřeboval finanční prostředky na nákup nového sportovního vozíku. Jeho přání se mu nyní splnilo a nový vozík už má doma a okamžitě se ho vyzkoušel i v praxi. Největší odměnou pro nás je to, že jsme mu mohli pomoci a Jirka se může znovu naplno věnovat oblíbenému sportu. 

Příběh Jirky:
Jirka je 26letý, sportovně založený mladý muž. Bohužel v roce 2018 utrpěl v důsledku úrazu - pádu z výšky -  zranění, které ho v jeho životě určitým způsobem limituje. V důsledku poranění míchy potřebuje ke každodennímu životu hole a při sportovní aktivitě vozík, jehož pořizovací náklady – 140 tisíc korun – byly pro Jirku velmi náročně dosažitelné.
Ale díky projektu „Přes bariéry s policií“ jsme mu dokázali pomoci, aby se sportu - rugby, který ho naprosto pohltil, mohl naplno věnovat.

Jirkovi přejeme mnoho sportovních úspěchů a pevného zdraví.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
17. února 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem