Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Již devátý člověk vykázán

MOST - Policisté vykázali z domácností osm mužů a jednu ženu, loni 26 osob; Dealerka pervitinu čelí obvinění. 

Kávu musel vrátit, poškodil balení
I když byl v minulosti za krádež odsouzen, o víkendu opět kradl. V mosteckém supermarketu si v oddělení potravin vybral dvě balení kávy, které si ukryl pod oděv a následně z prodejny odešel, aniž by za zboží zaplatil. Ostraha ho na místě zadržela a předala přivolané policii. Ta 22letému muži z Mostu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném  přípravném řízení. Zboží nebylo vráceno do prodeje, neboť ho Mostečan při krádeži poškodil.

 

Mostečanka prodávala pervitin zájemcům v Mostě
Až pětiletý trest odnětí svobody může uložit soud v případě uznání viny 24leté ženě z Mostu, kterou mostecká policie obvinila z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle kriminalistů měla obviněná Mostečanka v ulici Maxe Švabinského a na jiných místech v Mostě loni obstarat a poté prodat v několika případech  přesně nezjištěné množství psychotropní látky metamfetamin. Obviněná je stíhána na svobodě. 

 

Policie loni vykázala 26 osob kvůli domácímu násilí, letos již devět lidí muselo z domova
Policie v únoru vykázala tři osoby kvůli domácímu násilí. V polovině tohoto měsíce musela ze společné domácnosti odejít mladá žena, která měla delší dobu dlouhodobě, opakovaně slovně i fyzicky napadat svoji matku. Policie, která byla na místě, ženu na základě vyhodnocení bezpečnostních rizik z bytu, kde bydlí s matkou, vykázala na dobu 10 dnů.

Na stejnou dobu musel z bytu odejít i mladý muž, který byl ve druhé polovině února z místa bydliště v Mostě vykázán mosteckými policisty. I on měl svoji partnerku delší dobu opakovaně slovně i fyzicky napadat. Třetím vykázaným je postarší muž z Litvínova, který byl na základě zjištěných skutečností vykázán ze společného obydlí poté, co policisté zjistili, že měl své družce dělat naschvály, ponižovat ji, nadávat a měl se dopustit i fyzického útoku. Ten je nyní vyšetřován policií pro podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť měl porušit povinnosti spojené s institutem vykázání, když se poškozenou snažil zkontaktovat a pohyboval se v prostoru, do kterého má zakázaný vstup.

V loňském roce policie využila zákonné možnosti a vykázala z obydlí 26 osob, které se měly dopustit domácího násilí. V lednu 2017 policie v okrese Most toto opatření využila v šesti případech.  

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 23. února 2017

 

vytisknout  e-mailem