Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jízda na plný plyn

HODONÍNSKO: Měl téměř tři promile a vozidlo sebral rodičům.  

Veselí nad Moravou - Jízdu na plný plyn si vychutnal devatenáctiletý mladík, který si vzal  osobní vozidlo bez souhlasu a vědomí rodičů. Značně posilněn alkoholem naložil v neděli dopoledne do auta další dva známé a také 16letou dívku. Po cestě vedoucí k zahrádkářské kolonii si společně vychutnávali riskantní jízdu. Bohužel kaskadérské kousky ukončil náraz do stromu.

Vzhledem k tomu, že většina osádky nebyla připoutaná bezpečnostním pásem, utrpěl řidič i další dva spolucestující zranění a museli být převezeni k lékařskému ošetření. Při provedení dechové zkoušky se u mladého řidiče na displeji objevila hodnota – 2,99 promile! Tím však výčet provinění nekončí. Při lustrování policisté zjistili, že devatenáctiletý muž usedl za volant i přesto, že není držitelem žádného řidičského oprávnění.
 
Celý případ zůstává nadále v šetření. Vzniklá škoda je stanovena na 40 tisíc korun a mladý "řidič" může mluvit o velkém štěstí. Jeho nezodpovědná jízda totiž mohla dopadnout s daleko závažnějšími následky. 
por. Mgr. Kamila Haraštová, 29. 6. 2015

vytisknout  e-mailem