Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Jízda pod vlivem alkoholu

Řízení vozidla bez oprávnění 

Dne 26.7.2009 byl přistižen za volantem opilý 37 letý řidič. Při silniční kontrole v půl desáté večer nadýchal do přístroje Drager hodnotu 1,59 promile alkoholu. Navíc není držitelem řidičského oprávnění.
Osobní vozidlo řídil 29letý muž, který má oprávnění pouze na skupinu A1, tedy na motocykl výkonu 11KW.
V neděli odpoledne kolem 16,00 hodiny havaroval do stromu 23letý muž. Nezvládl pravotočivou zatáčku u Otročína. Při dopravní nehodě byl řidič zraněn a převezen do nemocnice. Předtím stačil policistům do kontrolního přístroje nadýchat hodnotu 2,79 promile. Policisté mu na místě zadrželi řidičské oprávnění.
V neděli ráno kolem čtvrté hodiny ranní řídil osobní vozidlo 22letý muž. Za volant usedl, přestože byl opilý a není držitelem řidičského oprávnění. Do přístroje Drager nadýchal hodnotu 1,97 promile.
V sobotu kolem půl druhé odpoledne u Beranova nezvládl pravotočivou zatáčku 36letý motocyklista. Došlo k pádu motocyklu, při kterém byl zraněn řidič i jeho spolujezdkyně. Oba byli ošetření v nemocnici a následně propuštěni. Při šetření bylo zjištěno, že řidič byl pod vlivem alkoholu. Kontrolní dechovou zkouškou nadýchal 0,85 promile. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi jeho řidičský průkaz.
V sobotu kolem půl druhé ráno jel v Nejdku 23letý řidič se svým vozidlem. Byl zastaven policejní hlídkou a požádán o doklady ke kontrole. Ty všechny předložil v pořádku, horší to bylo s dechovou zkouškou. Také tento řidič usedl za volant opilý. V jeho dechu bylo 1,32 promile alkoholu.
Přestože má blokaci řidičského průkazu z důvodu překročení možného bodového ohodnocení, řídil osobní motorové vozidlo 36letý muž. Ve směru od Prahy na Karlovy Vary řídil nákladní auto s přívěsem.
Proti všem  řidičům pod vlivem alkoholu  i proti  těm, kteří usedli za volant bez řidičského oprávnění, bylo zahájeno trestní stíhání.

vytisknout  e-mailem