Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jízda pod vlivem alkoholu a bez řidičského oprávnění

KLADENSKO – Řidiči, buďte obezřetní, alkohol ani drogy za volant nepatří. 

Policisté obvodního oddělení Unhošť dne 3. května 2019 před jednadvacátou hodinou při provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích zastavili v obci Horní Bezděkov, v Hlavní ulici ke kontrole osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia. Policejní hlídka vyzvala řidiče k předložení všech dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem je šestatřicetiletý muž z okresu Rakovník, který usedl za volant, aniž by vlastnil řidičské oprávnění. Dále policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla 3,21 promile alkoholu v dechu.

Policisté podezřelého řidiče zadrželi a převezli do kladenské nemocnice k dalšímu lékařskému vyšetření. Odběr biologického materiálu podezřelý muž odmítl. Následně byl eskortován na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů a poté byl umístěn do policejní cely.

Policisté tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožením pod vlivem návykové látky, za který hrozí podezřelému maximální trest odnětí svobody ve výši 1 roku.

Kladenská policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Řidiči posilněni před jízdou alkoholem nebo drogami jsou velmi nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

7. května 2019


 

vytisknout  e-mailem