Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

"Jízda pro život" v Písku

Ve středu 3.9.2008 proběhla v Písku dopravně bezpečnostní akce pod záštitou Ministerstva dopravy České republiky 

Jihočeská policie se tento týden zapojuje do projektu nazvaného "Jízda pro život". Tento pilotní projekt je zaměřen na prevenci dopravních nehod. Jihočeská policie se v rámci této akce prezentuje prostřednictvím dopravních policistů a tiskového mluvčího přímo v prostorách konání akce.  Akce je vždy zahájena v 09:00 hodin a trvá do večerních hodin. V Písku proběhla akce tuto středu jako první v řadě dalších v rámci Jihočeského kraje. Ve čtvrtek je hostem akce město Tábor, respektive parkoviště u supermarketu Hypernova. V pátek následuje Jindřichův Hradec, též u Hypernovy. V sobotu a neděli České Budějovice u supermarketu GLOBUS. Policisté v rámci akce prezentují nejčastější příčiny dopravních nehod, jejich následky a informují o rizikových místech v regionu. Také zde odpovídají občanům na dotazy a zaměřují se na preventivní činnost.

Příchozí na tuto dopravně preventivní akci se zaregistruje a prodělá hodinový intenzivní kurz zakončený vyřazením s certifikátem. Kurz obsahuje  v první půli základy bezpečné jízdy a témata jako bezpečnostní pásy, autosedačky či správné nastavení sedadla či volantu...

Na tuto teoretickou část navazuje přistavení jednoho z deseti vozidel značky BMW řady 1 až 3, jeho zapůjčení a jízda po trase dle stanoveného itineráře.   


Více na www.jizdaprozivot.cz


vytisknout  e-mailem