Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jízda skončila v nemocnici

DĚČÍN - Test na drogy se ukázal býti pozitivním. 

Nezaplacený nákup

DĚČÍN – Dvě řasenky v hodnotě 698,- Kč přivedly děčínského rodáka  opět do rukou policistů. Mají jej v hledáčku pro nezaplacení zmíněného zboží v místní drogerii. Pátého května letošního roku měl zavítat do prodejny v Bezručově ulici a odnést si odnést věci bez zaplacení. Místní strážci zákona oznámený případ zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení s ohledem na přečin krádeže, jeho následkům v podobě sdělení podezření ze spáchání čelí osmatřicetiletý zákazník. Hrozí mu až tři roky za mřížemi.  

Poškrábaná auta

DĚČÍN/RUMBURK  –  Řidič osobního automobilu zn. Opel Zafira odtavil svůj vůz třetího června odpoledne v ulici Čsl. Partyzánů v Děčíně. Když se k němu druhý den ráno vrátil, našel jej poškozený. Jeho kapotu zdobilo pár škrábanců v laku, jejichž odstranění bude stát nejméně devět tisíc českých korun.  Nepříjemnost ohlásil na policii, kde ji policisté prověří s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Obdobný případ se během víkendu objevil také v Rumburku. Na voze odstaveném v ulici Slovenského národního povstání se přes noc ze třetího na čtvrtého června letošního roku objevilo několik rýh v laku, jejichž odstranění může stát jeho uživatele až patnáct tisíc českých korun. I tento případ šetří  rumburští policisté s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Napadená chalupa

ČESKÁ KAMENICE - Další chalupa byla napadena. Tentokrát k úhoně přišel k úhoně majitel rekreační chalupy v Kytlicích. Na přelomu letošního května a června zmizelo z napadené nemovitosti několik věcí, jež jejich majitel ocenil na částku přesahující jedenáct tisíc českých korun. Policisté z České Kamenice pátrají nejen všech okolnostech, jež by jim napomohly ohlášenou událost objasnit, ale také např. po vařiči, lampě nebo plechové konvi. Případ prověřují s ohledem na přečin krádeže a porušování domovní svobody.

Vcelku náročný víkend

DĚČÍN – Děčínští policisté přijali v průběhu uplynulého víkendu dvě oznámení o možných přečinech krádeže. Oba oznamovatelé si pod tíhou okolností  ustlali na zemi, a když se probudili, zjistili, že jim něco chybí. Jednomu sportovní obuv a mobilní telefon. Řečí čísel věci v hodnotě necelých osmi tisíc českých korun. Druhý přišel o příruční brašnu s osobními věcmi, mobilním telefonem a peněženkou. Vyjádřeno penězi 6.800,- Kč.    

Podroben testování

ČESKÁ KAMENICE – Pátého června letošního roku zastavili českokameničtí policisté v Jánské osobní automobil. Při odpolední silniční kontrole vyzvali řidiče k orientačnímu testu na návykové látky, který se po chvíli ukázal býti pozitivním na cannabis. Vzápětí hlídka společně s řidičem zamířili do nemocnice na odběr krve, kterému se přítomný dobrovolně podrobil. Muži byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Následky směřují k přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což trestní zákoník nabízí peněžitý trest, zákaz činnosti nebo trest odnětím svobody až na jeden rok.  

Děčín, 6. června 2016 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem