Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jízda v kruhu pro ně byla těžká

KRAJ – Bourali jen pár minut po sobě, oba se posilnili alkoholem. 

V pátek 23. srpna 2019 dopravní policisté v Hradci Králové vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám, které se staly pouhých 20 minut po sobě. Obě na kruhových objezdech a obě doprovázel alkohol. Při první nehodě figurovala řidička, při druhé řidič. 

K první nehodě vyjela hlídka těsně před půl dvanáctou v noci do obce Blešno. Řidička jela ve směru od Blešna na Hradec Králové v osobním automobilu značky Toyota Prius, nezvládla řízení a při výjezdu z kruhového objezdu vyjela mimo komunikaci vpravo, kde havarovala v kanálové propusti. Policisté provedli osmadvacetileté řidičce dechovou zkoušku, která odhalila v jejím dechu 2,35 promile alkoholu. Proto zadrželi řidičce na místě řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Celková škoda činila zhruba 35 tisíc korun. Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.

Další nehoda se stala krátce po půl dvanácté v noci v Hradci Králové na ulici Pražská třída rovněž na kruhovém objezdu. Řidič osobního vozidla Škoda Octavia jedoucí z centra Hradce Králové zřejmě nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a při vjezdu na kruhový objezd najel levými koly na vyvýšený ostrůvek. Následně havaroval ve středu kruhového objezdu, kde narazil přední částí automobilu do křovin. Policisté mu na místě provedli dechovou zkoušku a při ní zjistili, že také mladíkovi v řízení „pomáhal“ alkohol. Naměřili mu 2,04 promile alkoholu v dechu. Policistům tak opět nezbývalo nic jiného, než mu zakázat další jízdu a na místě mu zadržet řidičský průkaz. Celková škoda činila zhruba 20 tisíc korun. Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.

Řidič a řidička se tak měli svým jednáním dopustit přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až tři roky.
 

Mgr. Lucie Konečná
26.8.2019, 10:00 hod.

Odkazy do noveho okna

fotografie 2

fotografie 2 

Detailní náhled

fotografie 3

fotografie 3 

Detailní náhled

fotografie 4

fotografie 4 

Detailní náhled

fotografie 1

fotografie 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem