Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jízdní kola už krást nebude

Karvinsko-zloděje, který od března kradl kola byl usvědčen 

Zloděj jízdních kol byl usvědčen.
Policisté z Českého Těšína minulý týden zadrželi pětatřicetiletého muže z frýdecko-místecká, kterého ve svém hledáčku měli již delší domu vytipovaného jako pachatele majetkové trestné činnosti. Pachatel, s bohatou trestní minulostí, kterého soud v roce 2014 podmínečně odsoudil za přečiny krádeže do roku 2019, si z tohoto nevzal ponaučení a i nadále se částečně živil krádežemi. V Českém Těšíně od března do současné doby celkem odcizil 7 horských jízdních kol s celkovou škodou kolem 50 000 korun. Bicykly zcizoval ze společných prostor v domech, do kterých násilně vnikal. Ve dvou případech odcizil kola volně stojící, ale zajištěná. U těchto kol přestřihl lankový zámek a následně na kole odjel do jiného města. Tam pak kolo prodal náhodné osobě pod cenu a peníze si ponechal pro svou potřebu. Trestní stíhání je vedeno na svobodě a v případě jeho pravomocného odsouzení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
Senioři se báli o své zdraví.
Krušné chvíle si zažili manžele seniorského věku z Havířova se svým synem, ročník 1973. Pod okny ve večerních hodinách jím syn vyhrožoval, fyzickou ujmou a zabitím. Opilý výtržník na místě veřejnosti přístupném vyhrožoval usmrcením takovým způsobem, že u rodičů toto vzbudilo důvodnou obavu o svůj život. Výhružky nebyly poprvé, ale v poslední době dosti časté. Přivolaní policisté pachatele zadrželi. Ten okamžitě, s více jak jednou promile alkoholu v krvi, putoval na protialkoholní záchytnou stanici. Druhého dne si z úst strážců zákona vyslechl, že je proti němu zahájeno trestní řízení ve věci přečinu nebezpečného vyhrožování a přečinu výtržnictví. Skutek je veden ve zkráceném přípravném řízení.
Ze zákazu řízení si nic nedělá
Z toho, že má platný zákaz řízení motorových vozidel si nic nedělal dvaadvacetiletý řidič Fábie. V sobotu usedl za volat svého plechového miláčka v domnění, že mu vše projde, ale …mýlil se. Čáru přes rozpočet mu udělala policejní hlídka, která ho v obci Těrlicko zastavila a kontrolovala. Navíc se zjistilo, že v jeho žilách koloval i alkohol. Naměřená hodnota na přítomnost alkoholu v dechu byla do 1 promile. Nezodpovědný mladík tak čelí podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
nprap. Jaroslav Kus, zprávy ze dne 27.7.2015
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem