Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jízdní kola v hledáčku zlodějů třikrát

NÁCHODSKO – Před obchodem ve stojanu neobstála. 

Hned tři odcizená jízdní kola zaevidovali policisté na Náchodsku za právě uplynulý víkend. Inu, jak je vidět, pro zloděje jsou bicykly stále lákavými artikly, pro něž se jim vyplatí vynaložit i trochu námahy. To právě udělal zloděj, který v pátek 25. 8. 2017 odcizil jízdní kolo z kolárny pro zaměstnance jednoho z obchodních domů v Náchodě. V blíže neurčenou dobu během dne rozpletl část pletiva drátěné klece kolárny a vzniklým otvorem vnikl dovnitř. Tam ještě přeštípl lankový zámek zde odstaveného horského kola Author v hodnotě přesahující 5.000 korun. Pak dírou v plotě i s kolem zmizel.

Sklepní koje nevydržela. Smůlu měl i majitel dvou jízdních kol v České Skalici, kterému nějaký poberta v době od čtvrtka 24. do pátku 25.8.2017 vlezl přímo do sklení kóje. Jednoduše přestřihl petlici, vnikl do kóje a odtud odcizil jedno ze dvou uschovaných kol, konkrétně pánský bicykl Apache v hodnotě 10.000 korun.

Stojan na kola byl pro zloděje hračkou. A do třetice neměl v sobotu 26.8.2017 radost ani zákazník jaroměřského obchoďáku. Tomu zmizel jeho dopravní prostředek přímo ze stojanu před obchodním domem, kam si ho odložil a řádně před odchodem uzamkl. Proti zloději však obyčejný lankový zámek neobstál, zmizel ze stojanu i s celým jízdním kolem Leader Fox v hodnotě 8.700 korun.

Policisté všechny případy kvalifikovali jako přečiny krádeže a po pachatelích pátrají. Jak si co nejlépe zabezpečit své kola před odcizeným, čtěte například zde.

por. Mgr. Eva Prachařová
28.8.2017 v 14:45

vytisknout  e-mailem