Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Jižní Čechy pomáhají severní Moravě

Ostrava-zástupci KŘP Jihočeského kraje a NOSu předali finanční sbírku pracovníkům ObŘ SCP Ostrava 

Jih pomáhá severu

Letošní květnové počasí s vydatnými srážkami opět zvedlo hladiny řek a výši spodní vody také na severní Moravě. V jedné z nejvíce poškozených oblastní, v katastru města Bohumína, mají své domovy také dva policisté a dva občanští zaměstnanci Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ostrava, konkrétně Inspektorátu cizinecké policie Ostrava. Každému z našich kolegů povodně způsobily škody odhadem mezi 50ti až 120ti tisíci korunami.

Pro povodněmi postižené policisty a občanské zaměstnance vyhlásilo v červnu 2010 vedení Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ostrava dobrovolnou finanční sbírku. Přestože informace o sbírce byla distribuována pouze na útvary ostravského oblastního ředitelství, přes odboráře se dostala až ke kolegům Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. Ti nemeškali a během jednoho měsíce mezi sebou vybrali úžasnou částku, více než 40 000,- Kč.

Ve středu 4. srpna přijeli mjr. Mgr. Jiří Matzner, zastupující Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje a nprap. Vítězslav Lád, který prezentoval Nezávislý odborový svaz a za účasti představitelů Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ostrava každému z povodní postižených kolegů předali šek s částkou 10 745,- Kč.

Přestože poděkování s projevenou solidaritou bylo vysloveno přímo při předávání finanční pomoci, a to nejen ústy jednotlivých příjemců sbírky, ale také obou zúčastněných zástupců ředitele, plk. Ing. Václava Čížka a plk. Mgr. Daniela Bajgara, ještě jednou za své kolegy děkujeme. Jak všichni čtyři zmínili, potěšily je nejen předané peníze, protože jsou všichni v situaci, kdy je „každá koruna dobrá“, ale hlavně vědomí, že v tíživé situaci, ve které se ocitli, nebyli ostatním lhostejní a našli se jim úplně neznámí lidé, kteří byli ochotni pomoci.

Takže ještě jednou. Jižní Čechy DÍKY !!!!!!!!!!!!
 

 

 

vytisknout  e-mailem