Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jeden trestný čin - dvě rozdílná jednání

Český Krumlov - Dva muži mařící výkon úředního rozhodnutí. 

V pondělí krátce po poledni řídil muž z Větřní vozidlo Citroen Xsara, a to ve směru z Českého Krumlova na Větřní. Měl ale smůlu, protože byl kontrolován hlídkou Dopravního inspektorátu skupiny dohledu nad silničním provozem PČR Český Krumlov. Při této kontrole a lustraci vyšlo najevo, že muž řídí v době platného zákazu řízení motorových vozidel a tudíž bez řidičského oprávnění. Muž se přesto, že nikoho neohrozil ani nezpůsobil nehodu svým jednáním dopustil trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Naprosto odlišným jednáním, a však stejného trestného činu, to znamená maření výkonu úředního rozhodnutí se dopustil muž z Kaplicka.
Podezřelý byl Okresním soudem v Českém Krumlově písemně vyzván, aby nastoupil výkon trestu odnětí svobody uložený mu právě Okresním soudem v Českém Krumlově. Trest se měl odehrávat v termínu nejpozději do 3. listopadu 2009. Muž písemnou výzvu k nástupu osobně převzal a na doručenku do vlastních rukou tuto stvrdil svým podpisem, ale přesto k výkonu trestu nenastoupil, ačkoliv mu v nástupu nebránily žádné závažné či jiné důvody a okolnosti a tím se dopustil shora uvedeného trestného činu. 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
25. listopadu 2009

vytisknout  e-mailem