Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pachatelé se zaměřují na kov

BŘECLAVSKO: Policisté provádějí hloubkové kontroly. 

Břeclavsko - V posledních měsících policisté zaznamenávají větší počet případů krádeží, při kterých se zloději zaměřují na kovové předměty. Příkladem jsou vykradené areály bývalých zemědělských družstev, provozní haly nebo sklady. Pachatelé odmontovávají různé elektromotory, kabely a další kovový materiál.

Právě z uvedených důvodů se policisté rozhodli, že se intenzivně zaměří na provozovny vykupující odpad. K hloubkovým kontrolám si přizvali také pracovníky z břeclavského živnostenského úřadu. Již první akce, při které byly zkontrolovány dvě provozovny, odhalila některé nedostatky. Policisté se specializovali jak na legalizaci výnosů, tak na odcizené věci. Prověřili nejen provozovny, ale i osoby přivážející  kovový materiál.

Zjištěné nedostatky vztahující se k smluvních vztahů si převzali pracovníci Obecního živnostenského úřadu Břeclav. Policisté zadokumentovali některé zájmové věci a objevili např. odcizený kanálový poklop ze zámeckého areálu v Lednici o váze 80 kilogramů. K této problematice lze doplnit, že policisté budou v obdobných kontrolách pokračovat i nadále.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 16.6.2011
kontrola ve sběr. surovinách.wav

vytisknout  e-mailem