Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jsou bez jízdních kol

KROMĚŘÍŽSKO: Pachatelé kola odcizili za bílého dne.  

Jen pár minut stačilo prozatím neznámému pachateli k tomu, aby ze střešního nosiče umístěného na vozidle odcizil horské kolo. Krádež oznámil v sobotu krátce po desáté hodině dopoledne šestatřicetiletý majitel kola. Ten přijel do Holešova z Brna, chtěl se účastnit cyklistického závodu. S vozidlem zastavil v areálu zámecké zahrady, poté se od něj i s přítelkyní a dítětem vzdálil. Šel se porozhlédnout po vhodnějším místě k zaparkování. Tohoto krátkého okamžiku, kdy vozidlo zůstalo bez dozoru, využil pachatel a odcizil jedno ze tří jízdních kol umístěných na střešním nosiči. Majiteli nepomohlo ani to, že kolo bylo řádně uzamčeno. Škoda se vyšplhala na 90 tisíc korun. Pachateli hrozí v tomto případě až pět let vězení.
 
O své jízdní kolo přišla i čtyřiatřicetiletá žena. Prozatím neznámý pachatel se včera během dne dostal do panelového domu na sídlišti v Bystřici pod Hostýnem a poté násilím vnikl i do sklepní kóje. Odtud odcizil horské kolo stříbrné barvy. Majitelce způsobil škodu ve výši 17 tisíc korun. Po dopadení a prokázání viny hrozí pachateli za trestné činy krádež a porušování domovní svobody až tři roky vězení.
 
V neděli řešili holešovští policisté další krádež jízdního kola. Prozatím neznámý pachatel jej odcizil ze společné chodby v jednom panelovém domě. Sedmapadesátiletý muž měl na chodbě zaparkována a řádně uzamčena celkem tři kola. Kolem šesté hodiny večer zjistil, že jedno zmizelo. Hodnota odcizeného kola je 14 tisíc korun. Pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
4. července 2011, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem