Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

K činům se doznal

LITOMĚŘICE – Je podezřelý z krádeží; Zadržen při činu; Bral i paroží 

V rukou policistů skončil 38letý muž z Litoměřic, který je podezřelý ze dvou případů majetkové trestné činnosti. Na konci října se vloupal do zaparkovaného osobního vozidla v Litoměřicích, odkud si odnesl řadicí páku vozidla a laserový měřič. Škoda byla vyčíslena 4 tisíce korun. Ve stejném období vnikl násilným způsobem do garáže v Litoměřicích. Odnesl si zde uložená horská jízdní kola v hodnotě 40 tisíc korun. K činům se doznal a ve středu mu policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 

Zadržen při činu
Nezákonného jednání se dopouštěl 35letý muž z Litoměřic i přesto, že byl v nedávné době pravomocně odsouzen. Bezprostředně po spáchání trestného činu byl zadržen hlídkou policistů, kteří ho přistihli při odvážení železných trubek a dalšího železného materiálu do sběrny druhotných surovin. Svůj lup ukořistil na soukromém pozemku v Litoměřicích, kam vnikl po přelezení oplocení. Za své jednání se nyní bude muset zodpovídat před soudem.
 

Bral i paroží
Během víkendu vnikl neznámý pachatel do rekreační chalupy v katastru obce Kalovice. Násilným způsobem překonal okénko na toaletu a vnikl do vnitřních prostor rekreačního objektu. Odnesl si motorovou pilu, křovinořez, dalekohled a několik kusů paroží. Majitel nemovitosti předběžně vyčíslil škodu na 31 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže a porušování domovní svobody, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta.
 

22. 11. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem