Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

K okrádání lidí používal internet

TEPLICE - Nabízel zprostředkování prodeje; Dobrá práce teplických policistů a další zprávy.  

K okrádání lidí používal internet

     Až pětileté vězení hrozí 48letému muži, který si „přilepšoval“ podvody na internetu. V loňském roce na inzertním internetovém portálu nabízel zprostředkování prodeje pracovních strojů, případně přímo jejich prodej. Na inzeráty se mu ozvalo celkem pět zájemců, po kterých požadoval zaslání záloh v různé výši.

     Důvěřiví lidé mu postupně poslali celkem 175 tisíc korun, vytoužených traktorů, nakladačů, bagrů, či dalších strojů se ale nikdy nedočkali. Muž, který už byl v minulosti za trestnou činnost obdobného charakteru odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, byl obviněn z přečinu zpronevěry, za který ho může soudce poslat až na pět let zpátky za mříže.

K okrádání lidí používal internet.mp3 

 

Dobrá práce teplických policistů

     Policisté z obvodního oddělení v Teplicích dopadli zloděje, kteří vykradli osobní auto. A pachatele s lupem dokonce zadrželi dřív, než jim vůbec bylo vloupání oznámeno. Před čtvrtou hodinou ranní si povšimli podezřelého muže s ženou, u které při kontrole našli v kabelce autorádio. Šestadvacetiletá žena se přiznala, že společně s 31letým komplicem vykradli auto, ze kterého rádio, které měla u sebe, odcizili.

     Policisté vykradené vozidlo našli a podle registrační značky ustanovili majitelku, která vyčíslila celkovou škodu na necelé čtyři tisíce korun. Oběma spolupachatelům policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, zatímco ženě hrozí maximálně dvouleté vězení, její v minulosti trestaný komplic může strávit za mřížemi až tři roky.

Dobrá práce teplických policistů.mp3 

 

Zloděj poškodil sochu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který odcizil ze sochy před kostelem sv. Petra a Pavla v Jeníkově meč. Z pískovcové sochy odcizil restaurovaný mosazný meč dlouhý asi 60 centimetrů, který má hodnotu kolem dvaceti tisíc korun. Pachatel přitom urazil zápěstí ruky, ve které byl meč uchycen, náklady na opravu sochy zatím nebyly vyčísleny. Policisté zatím případ prověřují jako přečin krádeže, rozhodující pro právní kvalifikaci a v případě dopadení pachatele i délku trestu bude výše škody, která vznikla poškozením sochy.

 

Dvě objasněné krádeže

     Policisté úspěšně ukončili prověřování dvou krádeží, ke kterým došlo v loňském roce. Z přečinu krádeže byli obviněni dva 22letí muži, kteří se v polovině září vloupali v Teplicích do kanceláře firmy, kde pracovala matka jednoho z nich. K vniknutí do objektu využili klíče, který své matce ukradl jeden ze spolupachatelů, z pokladny si pak odnesli necelých 14 tisíc korun. Prvnímu muži hrozí dva roky vězení, jeho v minulosti trestaný spolupachatel může strávit za mřížemi o rok více.

     Ten je podezřelý i z další krádeže, v červenci se vloupal do přípravny pekárny, kde odcizil vrtačku. Venku pak ještě „přibral“ tři kryty kanálových vpustí a plechová vrata z garáže, v tomto případě byla škoda vyčíslena na 19 tisíc korun.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo 2. února 2015 v 14:05 hodin v Teplicích na křižovatce ulic Hrázní a Masarykova třída, kde se střetlo vozidlo Ford Fiesta jedoucí od nádraží ČD směrem na Trnovany a vozidlo Peugeot 206 vyjíždějící z ul. Jankovcova vlevo na ul. Hrázní.

 

     Žádáme svědky této nehody, aby kontaktovali Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, za pomoc předem děkujeme.

 

 

Teplice, 4. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem