Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

K pivu přidal slivovici a vyjel do ulic

KOSTELEC NA HANÉ - Stopku mu vystavila policejní kontrola. 

Dne 30. listopadu 2015 krátce po půl deváté večer kontrolovali policisté v obci Kostelec na Hané osobní motorové vozidlo značky Škoda. Osmašedesátiletý řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky na ovlivnění alkoholem, při které policisté změřili hodnotu 1,64 ‰ alkoholu v dechu. Řidič se změřenou hodnotou souhlasil a uvedl, že před jízdou vypil dva půllitry 11° piva a celkem 0,06 l destilátu slivovice. Policisté muži zakázali další jízdu. Řidičský průkaz na místě zadržen nebyl, protože jej řidič při kontrole nepředložil. Muž je pro své jednání podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

V měsíci listopad to byl na Prostějovsku již čtyřicátý zjištěný řidič pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Z tohoto počtu bylo 26 řidičů pod vlivem alkoholu a 14 řidičů pod vlivem jiné návykové látky. V celkem 11 případech se pak jednalo o podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Zbývajících 29 skutků je posuzováno jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Za uplynulých jedenáct měsíců letošního roku policisté zjistili již 617 ovlivněných řidičů. Za celý rok 2014 to bylo 596 ovlivněných řidičů.

por. Bc. František Kořínek

1. prosince 2015

vytisknout  e-mailem