Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

K přibuzným už nedošel

MOST - Po krádeži zloděj skončil v policejní cele; Zloději si berou na paškál lampy a další 

Dvacetiletý muž z Chomutovska přijel o víkend na návštěvu k příbuzným. Než k nim v sobotu dorazil, stačil v pozdně nočních hodinách vniknout do restaurace a večerky. Cestou si všiml zavřené restaurace, kam se přes uzamčené dveře pokusil dostat. Násilím sice dveře překonal, když se však náhle spustil bezpečnostní alarm, lapka se polekal a raději vyklidil pole. I když nic neukradl, zanechal po sobě hmotnou škodu ve výši 30 tisíc korun. Zloděj nedošel daleko, když objevil prodejnu večerky, která ho přivábila. Uzamčený objekt si zpřístupnil tím, že vzal kus betonového obrubníku a tím rozbil skleněnou výplň vchodových dveří. Uvnitř prodejny pak hledal peníze, našel však jen drobné mince, se kterými se nakonec spokojil. K nim pak přibral přes čtyři desítky krabiček cigaret různých značek, které si uložil do nalezeného batohu. Lupu si však neužil. Než stačil z prodejny odejít, přijela na místo policie a zloděje ze sousedního okresu zadržela. Lup putoval zpět poškozenému majiteli a zloděj s pouty na rukou do policejní cely. Na druhý den ho policejní komisař obvinil z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Po obvinění byl pachatel propuštěn a jeho stíhání bude vedeno na svobodě. Lapka nekradl poprvé, loni byl za podobný delikt potrestán.


 

Poberta poškodil lampy veřejného osvětlení

Krádež kabelů zřejmě nedokonal zatím neznámý nenechavec. Ten v přesně nezjištěné době na silnici pod kopcem Ressl v Mostě vyvrátil dvě plastové rozpínací skříně na rozvod elektrické energie pro veřejné osvětlení a odkryl ochranné trubky elektrických kabelů. Ke krádeži barevných kovů nedošlo. Přesto pachatel způsobil škodu ve výši 21 tisíc korun. Případem poškození cizí věci se zabývá mostecká policie.


 

Část ulice byla díky zlodějům bez světla

Škodu za více jak sedm tisíc způsobil městu Mostu neznámý pachatel. Ten v blíže neurčené době v ulici Rudolická v Mostě přestříhal kabel k rozvodu elektrické energie mezi lampami pouličního osvětlení a na místě odcizil přes čtyřicet metrů elektrického kabelu. Případem přečinu krádeže se nyní zabývají policisté obvodního oddělení PČR v Mostě.


 

Přišla o mobil a foták

O svoji kabelku přišla jedna mladá dívka z Litvínova. Té někdo odcizil před vchodem do jedné litvínovské restaurace z kabelky, kterou měla u sebe, mobilní telefon značky Nokia a digitální fotoaparát. Zloděj využil nestřeženého okamžiku a nepozorovaně se věcí zmocnil, aniž by vzbudil něčí pozornost. Poškozená odhadla, že jí krádeží vznikla hmotná škoda ve výši 13 000 korun a krádež ohlásila na obvodním oddělení PČR v Litvínově.


 

Na děti neplatí

Ukázkovým rodičem určitě není 27letý muž z Litvínova. Ten si již přes dva roky neplní svou vyživovací povinnost na své dvě děti a zapomíná na ně pravidelně přispívat na jejich výživné. Od roku 2008 do současné době tak dluží na výživném celkovou částku ve výši 62 tisíc korun. Policejní komisař mostecké policie liknavého otce obvinil z přečinu zanedbání povinné výživy.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 17. srpna 2011

vytisknout  e-mailem