Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

AKTUALIZACE: K výbuchu došlo při neodborné manipulaci s výbušninou

BŘECLAVSKO: Muž byl vrtulníkem transportován do nemocnice. 

AKTUALIZACE: Policisté práci na místě ukončili až v nočních hodinách. Na základě domovní prohlídky provedli ohledání celého domu, aby zcela vyloučili, že se zde nenachází již žádná další munice. Ve spolupráci s pyrotechniky byla munice nalezena pouze v garáži. Jednalo se o různé náboje a střely ráže 7,62 mm. Podle prvotního zjištění muž špatně manipuloval pravděpodobně s protiletadlovou střelou ráže 20 mm, což ovšem s jistotou potvrdí až provedená expertíza.

K případu zbývá dodat, že devětatřicetiletý muž je podezřelý z trestného činu nedovoleného ozbrojování a komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil úkony trestního řízení. por. Kamila Haraštová, 10. března 2016

Břeclav - Dnes před druhou hodinou odpoledne jsme přijali oznámení, že v rodinném domku v Břeclavi-Poštorné došlo k výbuchu. Na místo okamžitě vyjely hlídky, aby situaci prověřily. Jak se ukázalo 39letý muž neodborně manipuloval s municí, která explodovala. Zatím nelze blíže určit, o jaký druh se jednalo. Muž byl po výbuchu těžce zraněn a musel být letecky transportován do brněnské nemocnice. Ke zranění jiných osob naštěstí nedošlo.

Během prováděného opatření jsme uzavřeli část ulice, ale nebylo potřeba evakuovat občany. Na místo jsme přivolali také pracovníky na kontrolu přípojek plynu a elektriky, kteří provedli šetření po své linii. Samozřejmě, že po celou dobu prvotního šetření zasahovali také hasiči.

K celé události lze v současné době sdělit, že pyrotechnici spolu s výjezdovou skupinou služby kriminální policie a vyšetřování provádějí důkladné ohledání místa, a podle získaného výsledku bude stanovena právní kvalifikace. Další informace k případu zatím nebudeme sdělovat a upřesníme je až během zítřejšího dne.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 9. března 2016

vytisknout  e-mailem