Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

K výrobcům drog náklad nedovezli

Liberec - Policisté zajistili dvě dodávky léků určených k výrobě drog.  

Hned dvě trefy do černého zaznamenali v pondělí cizinečtí policisté z Liberce, když zachytili převoz léků, které měly sloužit k výrobě drog. Nejedná se však o pouhou náhodu. Oba případy vzešly z poznatků polských kolegů, ti totiž o převozu většího množství léků informovali liberecké policisty. Proto se mohla akce rozjet na plné obrátky.
 
V obci Mníšek u Liberce kontrolovala cizinecká hlídka auto, které polští kolegové označili jako prostředek pro převoz léků
Drogy1.JPGDrogy1.JPG
sloužících k výrobě pervitinu. Policisté opravdu nalezli v kufru auta celkem 207 krabiček léku Sudafed. Ke všemu se policistů zdálo podezřelé zvláštní chování řidiče. Proto ho pro jistotu podrobili orientačnímu testu na užívání drog. Jejich podezření potvrdil předběžný test a následné lékařské vyšetření, že řidič byl pod vlivem metamfetaminu a marihuany. Verdikt proto zněl, podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
 
Ve druhém případě zadrželi cizinečtí policisté řidiče v obci Jitrava. V zavazadlovém prostoru nalezli 50 krabiček stejného léku
Drogy3.JPGDrogy3.JPG
jako v Mníšku. Navíc řidič mařil výkon úředního rozhodnutí tím, že mu soud uložil zákaz řízení na dva roky a ten ještě neskončil. Nepřilepšil mu ani výsledek krevních testů, neboť i jeho krev obsahovala stopy po užívání drog.
 
Proti oběma podezřelým zahájili policisté trestní řízení. To, jaký rozsudek si následně převozci od soudu odnesou závisí na výsledku expertízy, která zjistí, kolik drogy by bylo možné ze zachyceného množství léků vyrobit.
 
Zrušení kontrol na hraničních přechodech dnes umožňuje rychleji a snáze cestovat mezi jednotlivými státy Schengenu. Proto policisté sousedních států mezi sebou denně komunikují a předávají si informace, které pomáhají vést k odhalování přeshraniční trestné činnosti.

vytisknout  e-mailem