Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kabelka do auta nepatří

HODONÍNSKO: Zloději vykradli auta před mateřskými školami. 

V minulém týdnu jsme informovali o případu vykradeného auta před mateřskou školou v Mutěnicích. Okradená žena přišla o svoji kabelku, osobní doklady a peněženku.

V uplynulých dnech přijali policisté další dvě oznámení o vykradených vozidlech právě před mateřskými školami. Zatím neznámý pachatel se ve středu odpoledne násilně vloupal do osobního vozidla zaparkovaného před školkou v obci Čejkovice. Po rozbití bočního okna odcizil majitelce odloženou kabelku, ve které se nacházel mobilní telefon, peněženka s doklady, finanční hotovost a platební karta. Celková škoda dosáhla výše 5000 korun.

Ve čtvrtek ráno se odehrál podobný případ v obci Vracov. Neznámý pachatel využil toho, že si dvaatřicetiletá žena ponechala ve vozidle kabelku a brašnu s notebookem. Po rozbití bočního okna pachatel sebral brašnu, ve které se kromě notebooku nacházel ještě mobilní telefon, ale také finanční hotovost. A samozřejmě nepohrdl ani dámskou kabelkou spolu s osobními doklady, platební kartou a peněženkou. Po celkovém součtu tahle žena škodu vyčíslila na vcelku vysokou částku.


 

I proto policisté opět apelují na širokou veřejnost, aby se nespokojili s pocitem, že jejich vozidlo je nedobytná pevnost a že vozidlo není v bezpečí ani před mateřskou školou. Zloději se pohybují všude a k získání vašich věcí jim stačí pár sekund. Nedávejte jim k tomu zbytečně příležitost.


 

nprap. Bc. Petr Zámečník, 9. 11. 2012

vytisknout  e-mailem