Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kabelku ukradl mladistvý

LOUNY - Byl obviněn, je stíhán na svobodě. 

Policisté objasnili případ, ke kterému došlo koncem února tohoto roku v Podbořanech. Tehdy vnikl do neuzamčeného vozidla zn. Škoda Octavia, zaparkovaného ve volně přístupném dvoře jedné restaurace, neznámý pachatel a z auta odcizil kabelku s doklady, mobilním telefonem, finanční hotovostí, dámskou kosmetikou a dalšími věcmi v celkové hodnotě cca 80 tisíc korun. V těchto dnech obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z tohoto skutku teprve sedmnáctiletého mladíka z Benešovska. Trestní stíhání probíhá na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.

Řídil v zákazu, navíc pod vlivem drog

V sobotu večer kontrolovali policisté v Žatecké ulici v Lounech řidiče osobního vozidla zn. Peugeot Boxer. Provedenou lustrací zjistili, že jednatřicetiletý muž za volantem řídil neoprávněně, neboť má rozhodnutím Okresního soudu v Lounech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od   18. 9. 2013 do 18. 12. 2014. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní, ale zkouška na detekci pěti skupin drog přístrojem DugWipe vyšla pozitivně. Muž byl následně zadržen a umístěn do policejní cely. Následující den, po vystřízlivění z vlivu omamných látek, mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Z areálu prodejny aut zmizela kola

Ze dvou nových vozidel, zaparkovaných v areálu jedné prodejny automobilů na Lounsku odcizil dosud nezjištěný pachatel všechna kola. K události došlo během uplynulého víkendu. Krádeží celkem osmi kol tak způsobil poberta poškozené společnosti škodu za cca 80 tisíc korun.  Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po zloději pátrají.

Vloupání do prodejny

Do prodejny průmyslového zboží v Žatci se z neděle na pondělí vloupal neznámý pachatel. Z pokladny si přisvojil kovové mince, dále flash-disky, 3D brýle, dva moduly a další věci. Odcizením způsobil škodu za téměř 7 000 Kč a na poškozeném zařízení byla škoda vyčíslena na 6 300 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Krádež nářadí    

Do stavební buňky na volně přístupném pozemku jednoho obytného domu v Žatci se o víkendu vloupal dosud nezjištěný pachatel. Odcizil aku-vrtačku, okružní pilu a bourací kladivo. Svým činem tak způsobil škodu přesahující 20 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 12. listopadu 2013

 

vytisknout  e-mailem