Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kabelku vzal mladistvý

TEPLICKO - Z krádeže je podezřelý teprve 17letý mladík a další zprávy. 

Kabelku vzal mladistvý

     Policisté objasnili případ krádeže kabelky, ke kterému došlo začátkem července v bílinské restauraci. Tehdy ještě neznámý pachatel tam měl jedné z návštěvnic baru v nestřeženém okamžiku odcizit kabelku, ve které měla doklady, platební karty, mobilní telefon a další věci, jejichž celkovou škodu oznamovatelka vyčíslila na pět a půl tisíc korun. Ukázalo se, že pachatelem je teprve 17letý mladík, který byl v uplynulých dnech obviněn z provinění krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za jejichž spáchání umožňuje trestní zákoník s ohledem na věk podezřelého uložit trest maximálně ročního vězení.

 

Ukrást nic nestačil

     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci je podezřelý 33letý recidivista, který se měl vloupat do skladu společnosti, který je v činžovním domě v Teplicích. Podle dosud zjištěných důkazů vypáčil dveře do skladu, než však stačil něco odcizit, přijela bezpečnostní agentura. Zaměstnanci agentury našli poškozené dveře a na místo přivolali policisty, kteří uvnitř zadrželi podezřelého v minulosti devětkrát odsouzeného muže. Tomu následně sdělili podezření z přečinů, za které by mohl s ohledem na pestrou trestní minulost strávit až tři roky za mřížemi.

 

Z auta zmizelo rádio

     Osmitisícovou škodu způsobil zatím neznámý pachatel, který v Teplicích vykradl zaparkované vozidlo. Pod rouškou tmy vnikl do auta, ze kterého odcizil autorádio s navigací, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli, kterému hrozí až dvouleté vězení, pátrají.

 

 

7. 11. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem