Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kabelku z auta kradla opět dívka

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Pozor při ukládání nákupu do auta na parkovišti před supermarkety! 

 

Při ukládání nákupu do auta mějte své tašky, kabelky či batohy s cennostmi stále při sobě! I když je to nepohodlné, neodkládejte je volně například na sedadlo spolujezdce. Můžete tak předejít tomu, aby vás v nepozorném okamžiku zloděj o zavazadlo bleskově připravil!

K poslednímu takovému případu došlo v pátek 24. února v poledne na parkovišti před supermarketem u zimního stadionu v Uherském Hradišti. Mladá žena přijela s nákupním vozíkem ke kufru auta a na přední sedadlo spolujezdce si odložila kabelku. Z vozíku vyskládala nákup a pak i dceru, kterou šla posadit do autosedačky. Když jí připevňovala bezpečnostní pásy, tak si všimla, že někdo zavřel dveře spolujezdce. Otočila se a uviděla dívku, jak obíhá kolem přední kapoty s její kabelkou. Okamžitě za ní vyběhla, ale dívka naskočila do rozjíždějícího se auta, které rychle odjelo směrem k centru Hradiště. Krátce na to žena zavolala na policii a popsala auto i dívku. Policejní hlídky pátraly po stříbrném mercedesu se slovenskou registrační značkou, ale auto nikde nenašly. Žena přišla o peníze, doklady a další věci celkem za dva tisíce korun.

Uherskohradišťští policisté začali prověřovat okolnosti tohoto přestupku proti majetku a pátrat po jeho pachatelích. Popsaná zlodějka byla vysoká asi 150 cm, štíhlé dívčí postavy s černými vlasy po ramena. Auto řídil muž tmavé pleti. Není to poprvé, co policisté hledají pachatele, kteří takovýmto způsobem na parkovišti kradli. Dokonce v těchto případech figuruje i podobná osoba dětské pachatelky. Hradišťští policisté tak doporučují nakupujícím maximální opatrnost na své osobní věci, které by neměli ani na chvilku volně odkládat na sedadla auta, do něhož ukládají nákup. Pokud by kdokoliv zpozoroval podezřele se pohybující osoby na parkovištích u supermarketů, ať neprodleně zavolá na linku 158.


 

27. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem