Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kabelku zloděj neukradl

LITOMĚŘICE - Žena zapomněla kabelku v obchodě a další info.... 

Ztracená kabelka
 Ve čtvrtek odpoledne před Kauflandem zjistila 52letá žena, že jí chybí kabelka. V ní měla uloženy doklady, peněženku a tři platební karty. Krádež oznámila na Policii ČR v Litoměřicích. Ještě týž den, o několik hodin později, se znovu dostavila na Obvodní oddělení policie a oznámila, že je kabelka na světě. Ponechala ji totiž na oddělení informací v Kauflandu. Měla opravdu velké štěstí, protože jí zavazadlo zaměstnanci marketu předali nepoškozené a se všemi věcmi, které si do něho uložila. Tentokrát se jednalo o příběh se šťastným koncem. Paní si příště na svojí kabelku bude dávat větší pozor.
 

Cizí vetřelec
Začátkem ledna se do dílny u domu v Račiněvsi vloupal zloděj. Překonal oplocení u domu a vnikl do nezajištěné místnosti. V dílně sebral dva elektromotory staré 30 let v hodnotě 4 000 Kč. Poté vnikl do nezajištěného přístřešku u domu, odkud si odnesl jednu umělohmotnou a jednu papírovou přepravku s prázdnými lahvemi od piva. Dále zde sebral montážní tašku s 12 plnými lahvemi od piva zn. Braník. Pachatel způsobil celkovou škodu 4 400 Kč. Šetřením policie zjistila, že přečin spáchal mladík z Prahy. Ve čtvrtek 21. ledna bylo muži sděleno podezření z trestného činu porušování domovní svobody. Podle trestního zákona mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. V cizím domě neměl co pohledávat a za to bude potrestán.
 

Krást se nemá
Krást se nemá. Tímto rčením se měl řídit mladík z Úštěka, který má na svědomí dvě vloupání do dvou zahradních chatek na Sluneční stráni u Lukova. Ke krádeži se odhodlal na začátku ledna. Z první chatky ukradl elektrickou řetězovou pilu a elektrickou vrtačku v celkové hodnotě 6 200 Kč. Při vloupání poškodil okna u chatky a majiteli vznikla následná škoda zamrznutím uskladněné zeleniny, ovoce a vína. 20letý pachatel se poté vloupal do další chatky, z níž si odnesl dva set top boxy. V objetu poškodil televizi a okno. Policisté pachatele zjistili a ve čtvrtek mu sdělili podezření z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Mladík napáchal celkovou škodu téměř 16 000 Kč. O jeho trestu rozhodne soud.
 

Milovník whisky
Ve čtvrtek, v přesně nezjištěné době ukradl zloděj v litoměřickém obchodním domě Interspar alkoholické nápoje. Z deseti krabic dárkového balení zmizely láhve whisky zn. Tullamore Dew. V  obchodě zanechal pouze dárkové papírové krabice se dvěma sklenkami . Zloděj způsobil obchodní společnosti škodu přesahující 5 000 Kč. Krabice se skleničkami nalezli pracovníci bezpečnostní agentury za paletou s nealkoholickými nápoji. Dosud neznámý pachatel čelí podezření z trestného činu krádeže.
 

vytisknout  e-mailem