Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kabelky a peněženky stále přitahují zloděje

NÁCHODSKO - O víkendu se činili kapsáři. 

S krádežemi cenností, ukrytých v kabelkách, taškách nebo jen tak v kapsách občanů, se potýkají policisté stále. Jen během uplynulého víkendu takové krádeže přišlo ohlásit pět poškozených.

Nepozornosti dámy středního věku využil v pátek 7. listopadu 2014 dosud neznámý zloděj u nákupního střediska v Náchodě. Všiml si, že si odložila kabelku na sedadlo v autě a věnuje se vykládání nákupu z vozíku do zavazadlového prostoru. Kabelky, obsahující kromě jiného i mobilní telefon, se nepozorovaně zmocnil a zmizel. Další krádež náchodským policistům nahlásila mladá slečna, kdosi jí vytáhl z kapsy bundy mobil při jízdě autobusem v pátek v ranních hodinách. Po cizím mobilu zatoužil i další zloděj, který si pro něj sáhl do kabelky mladé dívky na plese, snad i přímo v sále. Dívka totiž vypověděla, že měla kabelku stále na rameni. Také po tomto pachateli krádeže náchodští policisté pátrají.

Další oznámení, tentokrát staršího rázu, řeší českoskaličtí policisté, cestou mezinárodní pomoci obdrželi oznámení polského občana, že mu kdosi v srpnu letošního roku odcizil v areálu místního autokempu z neuzamčeného vozu peněženku s osobními doklady a platebními kartami.

 por. Mgr. Eva Prachařová
10. 11. 2014, 10:20

vytisknout  e-mailem