Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Svobodu získanou amnestií dlouho nectil

RYCHNOVSKO - Třináctého v noci spadla klec 

Necelé dva měsíce si užíval svobody získané díky amnestii dvaapadesátiletý muž z Rychnova nad Kněžnou. Středa 13. února 2013 pro něj byla dnem, kdy se opět ocitl na policejní služebně.

Třináctého nad ránem se dvaapadesátiletý muž z Rychnova nad Kněžnou vracel z jednoho nočního podniku ve městě zpět do místa svého současného bydliště. Cestou míjel restauraci, kterou ten večer již navštívil. Muži nikterak nevadilo, že podnik je již zavřený. Otevřel si ho sám. Po prokopnutí dvojité skleněné výplně bočních dveří vstoupil do klubu a zamířil přímo k výhernímu hracímu automatu. Hrou se ale nezdržoval. Ze stroje vytrhnul uzamčený dřevěný kryt a z útrob sebral finanční hotovost. Při vytrhávácím procesu přišla poté na řadu dřevěná  dvířka skříně u baru. Po jejich odstranění muž sebral další uloženou finanční hotovost a několik desítek krabiček cigaret různých značek. K nim přibalil žetony do kulečníku, sladkosti, oříšky, dvě lahve tvrdého alkoholu a kuchyňské nože. Celý lup zabalil do záclony, kterou pro změnu strhnul.

S ukradenými věcmi muž poté došel do svého bydliště. Část lupu se rozhodl ukrýt na půdu. To se ale neobešlo beze svědků, díky nimž se o celé události záhy dozvěděli i rychnovští policisté.

Zatímco muži zákona prověřovali skutečnosti na místě, podezřelý se ještě vrátil do dalšího nočního podniku a zahrál si na automatech. Cestou domů ho ale již doprovodila policejní hlídka, nikoliv však do bydliště, ale na místní obvodní oddělení.

Tam si také vyslechl sdělení podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí  až dvouletý nepodmíněný trest.

Celková škoda, kterou majiteli v restauraci způsobil, přesahuje 21.000 korun.
 
por. Mgr. Alena Kacálková
14. února 2013
 
 

vytisknout  e-mailem