Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kamaráda vydával za otce

MOST - Chtěl získat úvěr na jízdní kolo; Vloupal se do osmi sklepů, už je ve vazbě, Dceru neposílala do školy.  

Podvodným jednáním si hodlal pořídit jízdní kolo jeden podnikavec z Mostu. Údajně našel v Mostě osobní doklady cizího muže. Místo aby je odevzdal, zamířil s nimi do jedné prodejny s jízdními koly. Tam je prodavači předložil jako své a chtěl uzavřít úvěrovou smlouvu na nákup jízdního kola v hodnotě 17 tisíc korun. Vymyslel si i zaměstnání a výši svého příjmu. Jenže prodavač pojal podezření na to, že na dokladu je zcela někdo jiný. Venku na nakupujícího čekal kamarád. Muž prodavači řekl, že přivede otce, který potvrdí jeho totožnost. Údajný „otec“ byl jen o pár let starší. Když dvojice zjistila, že prodavače neoklame, raději z prodejny utekla. Policie následně šetřením zjistila, kdo podváděl, a 23letého Mostečana obvinila z pokusu podvodu. Druhý muž o podvodu údajně nevěděl. Doklady, které kola chtivý výtečník nechal na místě, policie zajistila. 

 

Vloupal se do osmi sklepů, kočárkárny a bytu, už je ve vazbě

Okresní soud v Mostě poslal do vazby teprve 19letého muže z Mostu. Toho policie obvinila z přečinů krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Měl se dopustit šesti krádeží vloupáním. Vnikal hlavně do suterénů domů v Mostě. Vloupal se do osmi sklepů, kočárkárny a dostal se i do cizího bytu. Trestnou činnost páchal koncem září a v říjnu. Odcizil jízdní kola, lyže, snowboardy, koloběžku, nářadí, stan, spací pytle, kufr a další věci. Hodila se mu i svářecí souprava, svíčky a různé oděvy. V bytě, kam vnikl pootevřeným oknem, ho zastihla hlídka policie. Té tvrdil, že tam chtěl jen přespat. Poškozeným zanechal škodu ve výši 84 000 korun. Jak naložil s odcizenými věcmi, policistům neuvedl. Vyšetřovatel ho po obvinění zadržel a státnímu zástupci podal podnět na vazební stíhání.  

 

Recidivista miluje nákupy za pět prstů

Nákupy bez placení má zřejmě v oblibě 21letý muž z Mostu. V Jirkově odcizil kosmetické zboží, které si ukryl pod mikinu a poté hodlal prodejnu opustit. Byl zadržen a předán policii. V Mostě kradl několikrát. V jednom supermarketu odcizil 4 lahve s tvrdým alkoholem, v mostecké drogerii hodlal odnést bez zaplacení parfém, který si zastrčil do kapsy. I tady ho zadrželi pracovníci prodejny. Jinde si do batohu dal konzervy s rybičkami a filety lososa. Celkem měl odcizit zboží v hodnotě 3 500 korun. Kradl i přesto, že byl v minulosti za krádeže trestán. Policie ho obvinila z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Dceru neposílala do školy, teď čelí obvinění

Policie v Mostě obvinila z přečinu ohrožení výchovy dítěte 34letou ženu z Děčína. Ta jako matka nezletilé dívky, která navštěvovala jednu mosteckou základní školu, neplnila své povinnosti a nedohlížela řádně na povinnou školní docházku svého dítěte. Dcera tak vykázala vysokou neomluvenou absenci, kdy zameškala za školní rok celkem 298 neomluvených hodin.

 

Nervozita a zvětšené zorničky řidiče prozradily

Policisté mostecké hlídkové služby včera večer kontrolovali u obce Havraň řidiče osobního vozidla tovární značky VW Passat. Řidič byl nervózní a měl rozšířené zornice. Hlídka u motoristy provedla orientační test na přítomnost drog. Ten byl pozitivní na canabis a metamfetamin. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policisté mu odebrali řidičský průkaz a 25letému muži z Lounska sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

nprap. Ludmila Světláková

5. listopadu 2015

 

vytisknout  e-mailem