Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kamenem rozbíjel výlohy

LITOMĚŘICE – Šel po kuřivu; Kola na vozidle nejsou v bezpečí; Nezvaný host 

Až tři roky za mřížemi může strávit 28letý muž z Mělnicka, který se ve dvou případech vloupal do čerpacích stanic. V únoru 2013 vnikl do čerpací stanice na Roudnicku. Po rozbití skleněné výplně výlohy prodejny betonovým obrubníkem si odnesl tabákové výrobky za více než 44 tisíc korun. V polovině srpna tohoto roku navštívil čerpací stanici na Podřipsku, kdy opět použil kámen k rozbití skleněné výplně výlohy. Cílem jeho výpravy bylo také kuřivo. V tomto případě si odnesl cigarety různých značek za 42 tisíc korun. Litoměřickým kriminalistům se podařilo muže vypátrat a následně zjistili, že výše uvedených skutků se dopustil, ačkoliv byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Z trestných činů krádeže a poškození cizí věci byl dotyčný obviněn počátkem tohoto týdne, jeho trestní stíhání probíhá na svobodě.
 

Kola na vozidle nejsou v bezpečí
Litoměřičtí policisté přijali oznámení o krádeži jízdního kola. Neznámý pachatel se zmocnil bicyklu umístěného na nosiči jízdních kol na vozidle zaparkovaného u obce Píšťany. Ke krádeži došlo na sklonku uplynulého týdne zřejmě v nočních hodinách. Pachatel poškodil nosič a odnesl si jízdní kolo s elektromotorem za 82 tisíc korun. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizeném kole pátrají.
 

Nezvaný host
Jednu z rekreačních chat v rekreační oblasti Hošteckého kopce navštívil nezvaný návštěvník. Do chaty vnikl za použití násilí a odnesl si plynovou lahev, elektrický vařič a přesně nezjištěné množství potravin. Škoda je předběžně odhadnuta na 700 korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.
 

Platit se jí nechtělo
Při krádeži pracího prášku v lovosickém nákupním centru byla zadržena 24letá žena z Roudnicka. Nebyla to její první krádež. Na její konto také policisté připsali krádež potravin, ke které došlo v nedávné době také v Lovosicích. Těchto skutků se dopustila i přesto, že za majetkovou trestnou činnost byla v nedávné době pravomocně odsouzena. Nyní podezřelé ženě hrozí až tříleté vězení.
 

18. 10. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem