Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kamera ho prozradila

LITOMĚŘICE – Lupu si neužil; Černá těžba; Klíče nalezl 

Při návštěvě restauračního zařízení ve Štětí byl v úterý ve večerních hodinách okraden jeden z návštěvníků. Neznámý pachatel využil nestřeženého okamžiku a odcizil mobilní telefon poškozeného z kapsy bundy odložené na židli. Policisté přijali oznámení o krádeži a lapku zanedlouho vypátrali. Ten se snažil při útěku před nimi telefonní přístroj zahodit. K činu se přiznat nechtěl, ale kamerový záznam ukázal, kdo je zlodějem. Policisté následným šetřením zjistili, že 38letý muž ze Štětí nekradl poprvé. V nedávné době byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen a teď mu hrozí až tříleté vězení.
 

Černá těžba
Lovosičtí policisté přijali oznámení o krádeži stromů u obce Litochovice nad Labem. Ze soukromého pozemku neznámý pachatel vykácel a odvezl několik vzrostlých stromů břízy, dubů a jasanu. Pokácením stromů způsobil škodu předběžně odhadnutou na 16 tisíc korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, bude se před soudem zodpovídat z přečinu krádeže.
 

Klíče nalezl
Za použití nalezených v místě uschovaných klíčů vnikl neznámý lapka do stodoly u obce Robeč. Po odemčení vrat si přivlastnil zde uskladněné elektrické nářadí v hodnotě 23 tisíc korun. Část lupu, kterou si připravil k odnesení, zůstala na místě. Po neznámém pachateli a odcizených věcech pátrají litoměřičtí policisté.
 

Krádež vozidla
Počátkem tohoto týdne byl v Litoměřicích v ulici Na Výsluní odcizen zaparkovaný osobní vůz značky Renault Mégane. Automobil zmizel z parkoviště, zřejmě v nočních hodinách. Škoda je odhadnuta na několik desítek tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po pachateli krádeže. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
 

24. 1. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem