Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kamerový systém pomohl objasnit loupež

Pachatelé jsou ve vazbě  

      Jen několik hodin stačilo benešovským kriminalistům k objasnění loupežného přepadení, ke kterému došlo dne 18. ledna v herně ve Vlašimi.  Čtyřicet minut po jedné hodině noční vstoupili do herny, kde u baru seděl pouze jeden host, dva maskovaní muži. Jeden z nich měl na hlavě černou kuklu, druhý byl ozbrojen střelnou zbraní a maskován gumovou maskou čerta. Pod pohrůžkou zbraně donutili hosta a barmanku, aby si lehli na zem. Jeden z mužů pak odcizil asi dvacet pět krabiček cigaret různých značek a dvě peněženky s finanční hotovostí několika desítek tisíc korun. Barmance ještě odcizil kabelku s penězi a doklady. Poté z herny utekli.
 

     Kriminalisté začali případ okamžitě po oznámení prošetřovat. K jeho rychlému objasnění přispěl i kvalitní záznam z městského kamerového systému, který muže zaznamenal jak před loupeží, tak i po loupeži.
 

     V průběhu šetření kriminalisté zjistili, že podezřelými z loupeže jsou tři muži - cizinci ve věku od 22 do 31 let včetně hosta, který byl v době loupeže v herně. Toho zadrželi přímo na místě činu, druhého muže za několik hodin ve Vlašimi a třetího pak v Benešově. Zajistili také atrapu střelné zbraně, se kterou loupež provedli, obě masky a větší část peněz.
 

     Policejní komisař muže vyslechl a obvinil ze zločinu loupeže spáchaného ve spolupachatelství. Benešovskému státnímu zástupci pak podal podnět k jejich vzetí do vazby. 20. ledna v dopoledních hodinách kriminalisté eskortovali obviněné z pražské policejní cely k soudu do Benešova. Soudkyně rozhodla o tom, že budou stíháni vazebně. Policisté je poté převezli do pražské vazební věznice.
 

     Obviněným hrozí za jejich protiprávní jednání trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

 

 

vytisknout  e-mailem