Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kamion havaroval u Bezděkova

BĚZDĚKOV – Cizinec se soupravou najel na pravou krajnici, která se uvolnila. V důsledku toho kamion havaroval v pravém silničním příkopu, kde se převrátil na bok. 

     Tachovští dopravní policisté přijali oznámení o nehodě, která se stala kolem 11:00 hod. na silnici I. třídy číslo 21 u obce Bezděkov. S nákladní soupravou jel od Plané 38letý řidič. Z dosavadního šetření vyplývá, že nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu vozovky a v levotočivé zatáčce nezvládl řízení, s vozidlem najel na pravou krajnici, která se pod tíhou kamionu uvolnila. V důsledku toho nákladní souprava havarovala v pravém silničním příkopu, kde se převrátila na pravý bok. Při dopravní nehodě došlo k poranění řidiče, ten byl na místě ošetřen záchrannou službou bez nutnosti převozu do nemocnice. Požití alkoholu u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Vzniklou škodu odhadli kolem 500 000 korun. Nehodou se i nadále zabývají.

     V tuto chvíli je doprava řízena kyvadlově, komplikace spojené s dopravní nehodou se odhadují na cca 2 – 3 hodiny s ohledem na přeložení nákladu – pneumatik – a vyproštění kamionu. Žádáme proto řidiče, aby místem projížděli se zvýšenou opatrností.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
23. 5. 2019

Odkazy do noveho okna

havárie nákladní soupravy

havárie nákladní soupravy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem