Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kamion prorazil závory

TEPLICKO - Strojvedoucí musel použít rychlobrzdu, ke střetu naštěstí nedošlo; Řídil přes zákaz a opilý... 

Kamion prorazil závory

     K tragické nehodě mohlo včera po poledni dojít v Řetenicích, kde řidič nákladního vozidla nerespektoval světelné výstražné zařízení na železničním přejezdu. Podle výsledků dosavadního šetření vjel 45letý cizinec s kamionem na přejezd v ulici Hřbitovní v době, kdy se již sklápěly závory a následně zůstal stát v kolejišti. V tu chvíli za stanice vyjížděl rychlík, jehož strojvedoucí zareagoval a s pomocí rychlobrzdy vlakovou soupravu zastavil. Ještě před zastavením vlaku řidič kamionu prorazil závory a z kolejiště odjel, poté, aniž by zastavil, pokračoval dále v jízdě. Policisté na základě oznámení ihned začali po kamionu pátrat a našli ho na „výpadovce“ na Bílinu, kde řidič právě kontroloval, jak moc vozidlo náraz do závor poškodil. Zatím nemáme informace, že by v souvislosti s použitím rychlobrzdy došlo ve vlaku ke zranění někoho z cestujících, řidič náklaďáku byl zadržen a bude čelit trestnímu stíhání pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti, za který by v krajním případě mohl strávit až pět let za mřížemi.

 

Řídil přes zákaz a opilý

     Až dvouleté vězení hrozí 38letému muži, kterého policisté přistihli opilého za volantem osobního vozidla. Dnes hodinu po půlnoci řídil v Trnovanech auto a při kontrole mu hlídka naměřila 1,4 promile alkoholu v dechu. Policisté navíc zjistili, že má muž soudem uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel až do příštího roku. Muž je podezřelý ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na soud bude čekat na svobodě.

 

Zmizely štětky a válečky

    Dvoutisícovou škodu způsobil majiteli garáže v Teplicích zatím neznámý pachatel, který využil toho, že nebyla zajištěná a odnesl si s sebou čtyřicet malířských štětek a válečků. Policisté případ prověřují jako přestupek proti majetku, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až dvacetitisícová pokuta.

 

 

7. 10. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem