Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kamion smetl chodce

ZLÍNSKO: Mladý muž na místě zemřel. 

Fatální následky měla nehoda, která se stala v neděli v noci v Napajedlech na Zlínsku. Kamion s návěsem tady smetl třicetiletého muže ze Vsetína. Na místě zůstala stát jen jeho naprosto šokovaná přítelkyně.
Mladý pár šel ve směru od Otrokovic na Napajedla. Mladík se rozhodl přes čtyřproudovou komunikaci přejít. Toho si ale nevšiml řidič kamionu, který právě projížděl průmyslovou zónou. Šedesátiletý řidič dával pozor, aby nesrazil ženu, která šla po pravé straně, nepostřehl však muže, který už byl uprostřed vozovky. Návěs kamionu ho smetl. Chodec zůstal ležet mrtvý. Řidiče podezříváme z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Částečná vina je však i na mladém páru. Šli po nesprávné straně vozovky a muž navíc nepozorně přecházel v místech, do kterých by vstupovat neměl. Míru zavinění tedy i nadále vyšetřujeme. Po dobu dokumentace nehody a odstraňování následků byla hlavní trasa z Napajedel na Otrokovice oboustranně uzavřena, policisté dopravu odkláněli.
V tomto roce jde o třetí smrtelnou nehodu v našem okrese. Letos zde zemřeli dva chodci a jeden řidič. Celkem v kraji při nehodách zemřelo 21 lidí, nejvíce (9) v okrese Uh. Hradiště.

 

23. července 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem