Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kamion srazil chodce

LOUNY - Nehoda se udála na R7 u Postoloprt... 

Dnes ráno, kolem půl druhé, došlo na silnici I/7 u Postoloprt k vážné dopravní nehodě. Nákladní automobil s návěsem, jedoucí od Prahy na Chomutov, tam srazil 27letého chodce, který při nehodě utrpěl těžké zranění. Vrtulníkem byl přepraven do jedné z pražských nemocnic. Příčina a okolnosti této nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření lounských policistů.

Řídil, ač nesměl

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 61letému muži z Lounska, který v minulých dnech neoprávněně řídil v žatecké ulici Volyňských Čechů osobní automobil zn. Škoda Forman. Když jej tamní policisté kolem 13. hodiny kontrolovali, zjistili, že dotyčný má vysloven Okresním soudem v Lounech zákaz řízení motorových vozidel od 3. ledna tohoto roku na dobu 24 měsíců. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Měl přes dvě promile a řídil

V žatecké ulici U Hřiště stavěli a kontrolovali v minulých dnech policisté 27letého řidiče osobního automobilu zn. Škoda Forman. Zjistili, že dotyčný řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Provedenou dechovou zkouškou mu krátce po jedné hodině po půlnoci naměřili 2, 15 promile alkoholu v dechu a následně, cca po půlhodině, 2, 26 promile. Uvedenému řidiči zadrželi na místě řidičský průkaz a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Kradou se i králíci

Žatečtí policisté šetří krádež šesti kusů stříbřitých králíků, které dosud nezjištěný poberta odcizil z králíkárny v jedné zahradě v Čeradické ulici v Žatci. Vylomil mříže u čtyř kotců a následně si chlupáče přisvojil. Způsobená škoda byla odcizena na celkem 2 800 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 31. ledna 2012  

 

vytisknout  e-mailem