Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

„Kamion" tým v akci

PELHŘIMOVSKO: Řidič zaplatil padesátitisícovou kauci  

Za jakéhokoli počasí vyráží tým "Kamion", aby provedl kontrolu řidičů kamionů. Policisté postihují především porušování sociálních předpisů, tedy dodržování bezpečnostních přestávek, technický stav souprav a přepravování nebezpečného nákladu.
 
Ve středu v dopoledních hodinách prováděli policisté z týmu"Kamion" ve spolupráci s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu kontrolu nákladních vozidel projíždějících po silnici I/34 u obce Dehtáře.
Hlídka zastavila rumunského řidiče jízdní soupravy Mercedes Benz. Kontrolou soupravy a karty řidiče zjistili policisté hrubé porušení zákona o sociálních předpisech. Jednalo se hlavně o nedodržování bezpečnostních přestávek." V tomto případě policisté přistoupili k uložení kauce ve výši 50.000 korun.  Policista je oprávněn vybrat od řidiče, který je podezřelý ze spáchání přestupku v silničním provozu, kauci ve výši od 5.000 do 50.000 korun. Kauce se vybírá v případě, pokud je důvodné podezření, že se přestupce bude vyhýbat přestupkovému řízení. Kauce se řidiči vrátí v plné výši, jestliže v přestupkovém řízení nebyl shledán vinným. V opačném případě se kauce započte na zaplacení uložené pokuty", informoval npor. Rostislav Sůva vedoucí Dopravního inspektorátu v Pelhřimově. 
Kauce byla uložena z důvodu, že se jednalo o cizince, který by se mohl vyhýbat správnímu řízení.
 
   Od počátku letošního roku pelhřimovští policisté uložili tři kauce v celkové výši 65.000 korun. Dvě kauce byly uloženy dle zákona o silničním provozu a jedna dle zákona 111/1994 Sb.   


por. Bc. Hana Kotková, komisař
9. února 2012
 
Odkazy do noveho okna

kontrola nákladu

kontrola nákladu 

Detailní náhled

kontrola

kontrola 

Detailní náhled

vozidlo CSS

vozidlo CSS 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem