Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kamion zachytil cyklistku

VSETÍNSKO: Žena na kole utrpěla těžké zranění.  

K dopravní nehodě s těžkým zraněním cyklistky, kterou zachytil při předjíždění řidič kamionu, vyjížděli včera dopoledne do Valašského Meziříčí policisté ze skupiny dopravních nehod. Ještě včera policejní komisař obvinil řidiče nákladní soupravy z tr. činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.
 
Ke střetu kamionu s cyklistkou došlo včera deset minut před desátou hodinou dopoledne na silnici I/35 ve Valašském Meziříčí na ul. Masarykova, konkrétně pak přímo na kruhovém objezdu u OD Tesco. Jedenatřicetiletý cizinec, který jel s nákladní soupravou ve směru od centra města na Hranice na Moravě, předjížděl před kruhovým objezdem cyklistku na jízdním kole zn. Velamos, která jela stejným směrem. Řidič kamionu se při předjíždění nestihl zařadit před ženu na kole a na kruhový objezd tak vjeli současně. Při vyjíždění kamionu z „kruháče“ pak zachytil cizinec za volantem zadní částí návěsu o cyklistku, která upadla na silnici. Vlivem pádu si sedmašedesátiletá žena z Valašskomeziříčska způsobila těžké poranění hlavy, se kterým byla přivolanou rychlou záchrannou službou odvezena do nemocnice. I přesto, že měla žena viditelně poraněnou hlavu, byla schopna se podrobit dechové zkoušce, která byla stejně jako u řidiče kamionu negativní.
 
Řidiči kamionu hrozí za trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti až čtyřletý trest odnětí svobody. Včera navečer, po sdělení obvinění a výslechu, mohl řidič odcestovat domů do Polska.
 
Pokud by žena na jízdním kole měla cyklistickou přilbu, následek nehody byl pravděpodobně nebyl tak vážný. S těžkým poraněním hlavy skončila i nedávná havárie cyklisty v Rožnově p. R., který rovněž neměl na hlavě přilbu. Jak je patrno, i když zákon ukládá povinnost mít při jízdě na hlavě cyklistickou přilbu do 18 let, bylo by vhodné, aby ji nosili i dospělí. Osmasedmdesátiletý cyklista z Rožnova p. R., který na kole havaroval 7. dubna, totiž po několika dnech v ostravské nemocnici, kam ho transportoval vrtulník, zemřel.
 
V okrese Vsetín tak máme od začátku letošního roku 4 smrtelné dopravní nehody.
 
 
17. dubna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

místo dopravní nehody

místo dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem